joi, 16 mai 2013

Declaratie surpriza asupra alegerii Papei Francisc I.

Papa Francisc, ales in urma unor semne venite de la Dumnezeu?
   
Papa Francisc, ales in urma unor semne venite de la Dumnezeu?
 
Unul dintre cei mai importanti cardinali ai Bisericii catolice a facut o declaratie surpriza asupra alegerii Papei Francisc I. Desemnarea acestuia s-ar fi produs in urma aparitiei unor semne divine, din timpul conclavului desfasurat la Vatican.
Cardinalul Christoph Schonborn, arhiepiscop de Viena, care a fost creditat cu sanse ca un posibil succesor al Papei Benedict al XVI-lea, a afirmat ca a avut personal doua "semne puternice" ca Jorge Mario Begoglio era "cel ales", inaintea votului, potrivit The Telegraph.

El a spus ca doar interventia divina ar putea explica viteza cu care cardinalul argentinian a fost ales, desi nu era pe listele de candidati intocmite de expertii de la Vatican.

Vorbind la o conferinta anglicana desfasurata la Londra, el a precizat ca si arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby a avut o pozitie similara in legatura cu alegerea noului Papa

El a spus ca alegerea a constituit "un mic miracol" si "un semn de la Dumnezeu" si ca cele doua biserici ar trebui sa lucreze impreuna pentru unitatea lor.

Schonborn s-a adresat unui public de 5.000 de persoane la Royal Albert Hall, la o conferinta organizata de proeminenta biserica Holy Trinity Brompton din vestul Londrei.

Cardinalul sustine ca era sigur ca in seara zilei de 12 martie, la inceputul conclavului, niciunul dintre cardinalii cunoscuti nu va fi ales.

Duhul Sfant l-a povatuit despre "cel ales"

"A fost o experienta extraordinara. Am fost condus de Duhul Sfant catre acest om, el a fost asezat in ultimul colt al Capelei Sixtine. Acest om a fost cel ales.

Am primit cel putin doua semne puternice: unul pe care vi-l pot spune, celalalt a fost in conclav si nu se poate vorbi despre asta, dar semnele reale de la Dumnezeu mi-au dat indicatia 'el este cel ales'", a declarat Schonborn.

Cardinalul a spus ca imediat dupa o masa speciala, de dinainte de conclav, a .

"I-am intalnit in afara basilicii si i-am intrebat: 'Ai Duhul Sfant, poti sa-mi dai un sfat pentru conclavul care va incepe in cateva ore?' Si femeia i-a soptit la ureche: 'Bergoglio', care era o indicatie a Duhului Sfant.

Si eu sunt sigur ca multi dintre noi au primit semne similare in timpul conclavului, altfel nu ar fi fost posibil sa terminam aceste alegeri atat de repede", a povestit arhiepiscopul.


SURSA
http://www.ziare.com/international/papa/papa-francisc-ales-in-urma-unor-semne-venite-de-la-dumnezeu-1235427

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu