luni, 13 mai 2013

Ankara avertizează Siria

ATENTATE ÎN TURCIA. Ankara avertizează Siria: Nu încercați să testați puterea Turciei
  Scris de: Luciana Pop
Turcia a anunțat că va lua măsuri, pentru a se apăra, după atentatele comise sâmbătă, la frontiera cu Siria, soldate cu peste 40 de morți. Regimul de la Ankara susține că în spatele atacurilor ar fi serviciile secrete din Siria, în subordinea președintelui Bashar al-Assad.
UPDATE. 17.54 Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Siria că încearcă să antreneze Turcia într-un "scenariu catastrofal", cu atentate de genul celui comis sâmbătă.
UPDATE. 15.31 Nouă suspecţi au fost arestaţi în Turcia, în ancheta privind atentatele de sâmbătă, relatează AFP. "Au fost arestaţi nouă suspecţi", a declarat vicepremierul turc Besir Atalay, precizând că unii dintre ei şi-au recunoscut vina.
Turcia, stat membru NATO, a acuzat regimul de la Damasc că ar fi organizat cele două atentate, însă Siria a negat, transmite BBC. "Nimeni nu trebuie să încerce să testeze puterea Turciei. Forțele noastre de securitate vor lua măsurile necesare", a afirmat ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu.
Două vehicule-capcană au explodat sâmbătă la prânz în faţa primăriei şi poştei din Reyhanli (provincia Hatay), o localitate situată la opt kilometri de frontiera Turciei cu Siria. Cel puţin 43 de oameni au murit în atentate, iar peste 100 au fost răniţi.
”Persoanele şi organizaţiile care au comis atacurile au fost identificate. Au legături cu organizaţii care susţin regimul sirian şi cu servicii secrete siriene", susţine ministrul turc de Interne, Muammer Güler, admiţând însă că presupuşii autori locuiau în Turcia. "Potrivit informaţiilor noastre, autorii locuiesc în Turcia", a insistat ministrul.
Vicepremierul Bülent Arinç a explicat că regimul condus de Bashar al-Assad este principalul suspect. "Cu serviciile de informaţii pe care le au şi cu grupurile armate, sunt principalii suspecţi în comiterea sau inspirarea acestui plan demonic", a nuanţat Arinç.
Secretarul de Stat american, John Kerry, a condamnat "atentatele oribile" comise în Turcia, țară care și-a manifestat sprijinul pentru rebelii sirieni.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 70.000 de morţi. Regimul Bashar al-Assad atribuie violenţele unor "forţe externe" care ar încerca să destabilizeze Siria.
La un pas de război, în 2012
Tensiunile dintre Siria și Turcia au atins punctul culminant în vara lui 2012, când Ankara a amenințat Damascul cu represalii, după ce Siria a recunoscut că a doborât un avion de luptă turc. Turcia avertiza că ar putea invoca articolul 5 al tratatului NATO, care prevede o acţiune a tuturor membrilor Alianţei Atlantice în vederea protejării graniţei cu Siria, după tirurile trase de forţele siriene în direcţia teritoriului turc. NATO a anunţat însă că nu se gândeşte să intervină în Siria
 
 
 
PROFETIE
 
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “...όταν αρχίσει το κακό από την Συρία…”
“M-am intors de putina vreme de la parintele meu duhovnic [Ioan], fiu duhovnicesc al cuviosului Antonios [Antonie], Mitropolitul de Sisaniou & Siatistis, pe care multa lume il considera un Sfant al zilelor noastre.
Parintele, care este interesat de mantuirea sufletului, evita referirile la ceea ce ne asteapta in viitor, dar, discutand despre fericitul episcop, mi-a dezvaluit cateva lucruri la care a fost martor el insusi si care demonstreaza ca, fericitul, pe langa alte harisme pe care le avea, primise mari descoperiri de la Dumnezeu.  
Ne spunea mereu si de multe ori cu tristete (…) o mare foamete va fi in Grecia, copilul meu, mare foamete….” , si noua ne era greu sa il credem…
In timpul in care era in spital, dupa ultima operatie pe care a facut-o, imediat ce l-au adus in sala, a privit la icoana lui Hristos Rastignit si a plans ca un copil mic spunand cu smerenie “cum m-ai invrednicit, Hristoase al meu, si mi-ai descoperit aceste lucuri!”, desigur ceva foarte important vazuse cu putin timp inainte…
Cand l-am intrebat: “Ce ai vazut, stapane?”, cu greutate ne-a raspuns, deoarece avea probleme cu vocea: “Atunci cand va incepe raul din Siria, sa incepeti sa va rugati!” si a repetat-o de multe ori “acolo, din Siria cand va incepe…” vrand sa spuna ca dupa aceea ne va prinde si pe noi furtuna… L-am intrebat din nou: “ce altceva ai mai vazut stapane?” si ne-a spus “ o sa va spun dupa aceea”, dar dupa aceea a adormit
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu