sâmbătă, 3 septembrie 2011

Franţa a atacat Libia în urma unui acord cu trădătorii

Dovada ticăloşiei lui Sarkozy: Franţa a atacat Libia în urma unui acord cu trădătorii din viitorul CNT de a obţine 35% din petrolul libian (Libera

 
 

Franţa a încheiat un acord cu rebelii prin care i se atribuie 35 la sută din petrolul libian. Aşa susţine cotidianul „Liberation”.
Statul francez ar fi încheiat înaintea începerii conflictului un contract cu actualul Consiliu Naţional pentru Tranziţie (CNT) prin care 35% din petrolul libian îi revine, susţine cotidianul francez „Liberation”.
Deşi ministrul de Externe Alain Juppe susţine că nu ştie nimic despre un asemenea acord, publicaţia a obţinut o scrisoare datată 3 aprilie, adresată de CNT emirului Qatarului, în care CNT afirmă că a semnat un „acord care atribuie 35 la sută din totalul petrolului brut francezilor, în schimbul sprijinului total şi permanent pentru Consiliu”.
Ministrul francez a precizat totuşi că „CNT a spus foarte oficial că în cadrul reconstrucţiei se va adresa în mod preferenţial celor care l-au susţinut”, lucru care I se „destul de logic şi corect”. Franţa este ţara care a făcut presiuni pentru lansarea ofensivei militare occidentale contra colonelului Gaddafi, prima care a atacat obiectivele forţelor loiale regimului şi tot prima care a recunoscut CNT. La Paris are loc astăzi o Conferinţă internaţională pe problema libiană, în care, probabil, se va decide deblocarea averilor lui Gaddafi.
”Puterile vestice vor petrolul libian!”
Potrivit lui Mazin Qumsiyeh, profesor la Universitatea din Bethlehem, succesul din ultimul timp al rebelilor se explică prin implicarea NATO în conflict.
”În mod clar, rebelii au fost creaţi de către puterile vestice; iniţial au fost câteva demonstraţii, care au fost spontane. Desigur, puterile vestice, NATO, s-au amestecat, şi nu e doar vorba de ameninţarea puterii militare pe care o impun. Au livrat din ce în ce mai multe arme pentru rebeli, i-au ajutat, prin forţele speciale britanice, ale Statele Unite, Iordaniei şi Quatarului, care i-au antrenat şi cumva au de-legitimat totul, deoarece a fost vorba de imprimarea un caracter străin, asupra a ceea ce au fost în esenţă înainte rebeliuni ca cea din Egipt sau din Tunisia.
Puterile vestice au interese în Libia, printre ele cel mai important este desigur petrolul libian. Iar Statele Unite aveau baze militare în Libia, şi sunt foarte interesate ca în Libia să se reinstaureze puterea armată”, a declarat, pentru RT, Qumsiyeh.
Profesorul de la Universitatea din Bethlehem vede o asemănare între regimul Gaddafi şi modul în care rebelii libieni preiau puterea.
”Muammar Gaddafi este un dictator excentric, care şi-a închipuit că poate salva ce-a avut, iar acum încearcă să facă ceva aranjamente pentru el însuşi. Din nefericire, nici rebelii, nici Gaddafi nu acţionează în mod democratic. Nu am nicio idee unde va duce acest lucru”, încheie Qumsiyeh.
Comentariul meu: Iata asadar,de ce a fost nenorocita o tara in care sistemul sanitar si cel educational erau gratuite, unde tinerii casatoriti primeau 50000 de dolari pentru a-si incepe noua viata iar somajul si saracia erau inexistente…Poporiul libian va plange si va regreta inlaturarea si, cel mai probabil,uciderea lui Gaddafi ,asa cum regreta acum poporul Irakian inlaturarea lui S.Hussein.Libia era in 1951 cea mai saraca tara din Africa,iar inainte de razboi era cea mai bogata,avand PIB-ul mare mare ca Rusia sau Brazilia.In 2010 ,cand lumea Occidentala se confrunta deja cu venirea crizei,Libia era neatinsa si tocmai demara un proiect de 80 de miliarde de dolari pentru constructia a 160000 de noi locuinte.Acum? Haos si durere…Dar oare pana cand asa..?



Acest articol apartine blogului Secretele Sistemului -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu