vineri, 2 septembrie 2011

Turnurile gemene-5 mari intrebari legate de 9/11 Septembrie

5 mari intrebari legate de 9/11 si raspunsurile oficiale care nu distrug teoria conspiratiei



Au trecut aproape 10 ani de la atacurile din 11 septembrie, dar conspiratiile nu au disparut in tot acest timp. Cinci dintre cele mai populare teorii legate de atacul terorist raman nerezolvate si astazi.

1. De ce nu au fost interceptate avioanele?
Teoria conspiratiei: Vicepresedintele american Dick Cheney a ordonat ca avioanele militare sa ramana la sol si sa nu intercepteze aeronavele deturnate de teroristi.
Ce spun oficialii: Situatia a fost una iesita din comun, cu deturnari multiple si violenta la bord, iar transponderul, care identifica avionul, a fost inchis sau schimbat.
In plus, un exercitiu militar de rutina a avut loc in aceeasi zi la centrul de comanda al defensivei aeriene americane.
Echipamentul militar a fost considerat depasit si destinat mai degraba sa supravegheze oceanul, fiind proiectat pentru perioada Razboiului Rece.
2. De ce au cazut turnurile atat de repede in conditiile in care incendiile la cateva niveluri au durat doar o ora sau doua
Teoria conspiratiei: Turnurile Gemene au fost distruse prin demolare controlata. Teoriile se leaga de prabusirea rapida (aproximativ 10 secunde), incendiul scurt (56 de minute, respectiv 102 minute), marturii ale oamenilor care spun ca au auzit explozii inainte de prabusire si geamurile sparte de un suflu violent la mai multe niveluri.
Ce spun oficialii: Un studiu realizat dupa atacuri arata ca avioanele au distrus structura de rezistenta a cladirii. 37.000 de litri de combustibil au ajuns pe mai multe niveluri, temperatura ajungand si la 1000 de grade Celsius in urma incendiilor. Podelele au inceput sa se scufunde, coloanele s-au indoit si au produs zgomote similare unor “explozii”.
Demolarile controlate incep de la nivelurile de jos, iar aici prabusirea a inceput de sus. Nu au fost gasite incarcaturi explozive desi cautarile au fost intense, asa cum nu au fost gasite nici urme de pre-taieri ale peretilor si stalpilor de rezistenta, o procedura de rutina in cazul demolarilor controlate.
3. Cum a reusit un pilot amator ce zbura cu un avion comercial sa realizeze o manevra complicata si sa nimereasca in sediul celei mai importante structuri militare din lume?
Teoria conspiratiei: Un Boeing 757 nu a lovit cladirea ci o racheta, iar un avion de mici dimensiuni a fost folosit pentru a completa peisajul. Cum tot mai multe dovezi au aratat ca zborul 77 al American Airlines chiar a lovit cladirea, atentia s-a mutat pe manevra complicata care a fost pusa chiar pe seama Pentagonului, nu a celor de la al Qaeda.
Ce spun oficialii: Ramasitele avionului, inclusiv cutia neagra, au fost recuperate de la fata locului si au fost catalogate de FBI. Probe ADN au ajutat la identificarea pasagerilor, iar martorii confirma ca avionul a lovit cladirea. Nu exista insa nicio explicatie oficiala pentru manevra incredibil de dificila reusita de un pilot amator.
4. De ce ramasitele celui de-al patrulea avion, prabusit in Pennsylvania, nu au fost atat de vizibile?
Teoria conspiratiei: Zborul 93 al United Airlines a fost doborat in aer de o racheta si dezintegrat, ramasitele fiind imprastiate pe o suprafata foarte mare.
Ce spun oficialii: Exista fotografii clare ce arata ramasitele avionului, iar pe cutia neagra e inregistrata revolta pasagerilor si decizia teroristilor de a prabusi intentionat aeronava.
O alta teorie a fost bazata pe un citat aproximativ al unui legist local, Wally Miller, care a spus ca s-a oprit din a fi legist dupa 20 de minute pentru ca nu existau cadavre. Ceea ce a spus el insa a fost ca a realizat coordonatele situatiei, fiind vorba de un avion prabusit, si ca va urma o ceremonie de proportii pentru victime .Armata neaga ca ar fi dat ordin sa fie doborat avionul
5. Cum s-a prabusit cladirea 7 din complex, desi nu a fost lovita de avion, cand niciun alt zgarie-nori nu s-a prabusit doar din cauza focului?
Teoria conspiratiei: Cladirea 7 a fost prabusita prin demolare controlata, folosind atat materiale explozive cat si incendiare. Cladirea s-a prabusit foarte repede si simetric, ceea ce, spun multi, ar fi posibil doar printr-o explozie.
Ce spun oficialii: Prabusirea cladirilor din jur a provocat incendii in cladirea 7 ce au ars timp de peste 7 ore si au cauzat grave probleme la structura de rezistenta. In urma analizei in detaliu a prafului din zona nu a fost descoperita nicio urma de elemente pirotehnice.
Contrazise de rapoartele oficiale, cele 5 teorii principale legate de 11 septembrie nu si-au gasit inca un punct final printre cei pasionati de conspiratii. E si greu, cat timp orice punct oficial e privit drept parte a conspiratiei generale.
SUA isi concentreaza insa eforturile catre comemorarea evenimentelor de pe 11 septembrie, la 10 ani de la atentat.




Sursa: Fata nevazuta a lumii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu