duminică, 5 iunie 2011

Rusia: tricoul “Ortodoxie sau Moarte!” calificat drept “extremist”

Rusia: tricoul “Ortodoxie sau Moarte!” calificat drept “extremist”


pic002 Rusia: tricoul Ortodoxie sau Moarte! calificat drept extremist corectitudine politicaLa 2 februarie, instanța din Moscova a satisfăcut cererea Procuraturii Generale a Federației Ruse, recunoscând “caracterul extremist” al mesajului “Ortodoxie sau moarte!” și “Rusia pentru ruși”, de pe un tricou, imaginea căruia au fost expusă pe internet.
Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Procuraturii, expertiza lingvistică a Institutului de Culturologie din Federația Rusă a stabilit că înscripțiile pe tricouri “conțin îndemnuri la acțiuni negative împotriva societății, propagă ura interentică și interconfesională”, promovează ideea superiorității a cetățenilor de o anumită religie față de alți cetățeni”. În același comunicat se spune că imaginile extremiste, identificate pe internet, reprezintă publicitatea unor tricouri, identificate de colaboratorii procuraturii.
Procuratura s-a adresat unei instanțe de judecată din Moscova în iulie 2010. Potrivit agenției ruse Interfax, imaginea cu tricoul “extremist” a fost identificată în rețeaua socială vkontakte, într-un grup dedicat ateismului militant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu