luni, 14 martie 2022

Ultimul cuvânt al Pr Elpidie din luna martie



Vorbind pentru Focus FM și jurnalistul Stefanos Damianidis, părintele Elpidios a descris viitorul curs al umanității drept „foarte dificil”.
„Oamenii sunt foarte speriați în acest moment, simțind că războiul din Ucraina nu este exclus și ar putea escalada într-un al treilea război mondial. De ce are loc acest război și cine se ascunde în spatele lui? Ce urmeaza? Sfântul Paisios a profețit că Europa va fi demontată de proprii prieteni. Suntem acum în proces de împlinire a acestei profeții cumplite”, a spus bătrânul.
„În spatele a tot ceea ce se întâmplă se află o teribilă putere mondială ascunsă, celebra pentarhie a întunericului. O organizație secretă de cinci familii dedicate în întregime închinării lui Satana. Ei controlează totul. Scopul lor este să aibă un guvern mondial cu un lider religios, profetul mincinos al Antihrist. Toate națiunile trebuie distruse astfel încât să nu existe reacție și rezistență de nicăieri. De aceea au fost numiți lideri ai statelor păpuși, care nu ezită să devină ucigași nemilosi ai propriilor popoare. „Acum încearcă să distrugă Rusia, pentru că este singura țară care, din cauza religiei și a președintelui său, a luat atitudine împotriva tuturor, provocând în mod deschis familia de vârf a familiei Rothschild”.
Părintele Elpidios a vorbit cu durere de inimă despre ceea ce vede că urmează. „Războiul se va extinde și se va răspândi în toată Europa. NATO va avea o parte activă, dar va număra mari înfrângeri. Statele Unite vor forța toate statele membre să ia parte la război și vor fi distruse și împărțite în state mici cu lupte civile, altele vor deveni vaste deșerturi. „Se vor întâmpla lucruri teribile și în est”, a spus el.
„Războiul, sângele, foamea, durerea și durerea de neimaginat se vor răspândi cu viteza fulgerului peste toate statele creștine satanice ale Europei. Niciun lider religios nu a avut curajul și curajul creștin să reziste și să reacționeze. L-au trădat pe Hristos. Dumnezeu să ne permită tuturor să vedem efectele devastatoare ale acestei lipse de respect. A început timpul în care paiele vor fi literalmente separate de grâu. Cele patru Paști cruciale prin care totul va fi judecat, au început. „Orele în care trăim sunt foarte critice”, a spus el.
„Pentru Europa, prin fața mea trec imagini cu ruine. Imagini cu foamete și mizerie trec înaintea mea în Grecia. Mi-aș dori ca aceste imagini să fie false și tot ce am spus să nu fie adevărat. Singurul lucru la care sper este Harul Fecioarei Maria care ia putere din rugăciunile noastre și îmbrățișează țara noastră.”
„Politicienii interpretează totul cu analiză politică. Dar aceasta este o parte a monedei. Există și aspectul spiritual, așa cum le vede Dumnezeu. Ori de câte ori oamenii au scăpat de Harul Său, atunci Dumnezeu a intervenit pentru a-i aduce pe oameni înapoi la adevărata credință și adevăr.”
PARINTELE ELPIDIE: “FRICA este cea mai mare putere în mâinile Satanei, ca să-i subjuge pe oameni. Prin intermediul fricii VOR FACE PE OAMENI SĂ SE FEREASCĂ de izvoarele fericirii și mântuirii, care sunt SFINTELE TAINE, BISERICA”
“Aș vrea să aveți doar această frică: să vă temeți de frică!”
Pr. Elpidie Vaianakis – Frica este cea mai mare armă a diavolului.
– Părinte, care credeți că este cea mai mare armă a diavolului? Prin ce armă va putea să-i înrobească pe oameni în această prigoană?
– Cred că este frica. Frica este cel mai cumplit lucru pentru suflet, îl face să se predea ușor vrăjmașului. Frica!
Aș vrea să mă întrebi care este și antidotul fricii.
– Care este, așadar, antidotul fricii?
– Antidotul fricii este iubirea! Frica este arma Satanei ca să-i subjuge pe creștini, iar iubirea este puterea lui Hristos care dăruiește bucurie și fericire creștinilor.
– Pe de altă parte, Dumnezeu este Iubirea prin excelență.
– Desigur! Opusul iubirii nu este ura, ci frica! De aceea spune că “iubirea desăvârșită alungă frica“ (I Ioan 4, 18). Toți vom cunoaște venirea lui Antihrist din cauza fricii pe care o va împrăștia în inimile noastre. Va face lucrurile în așa fel încât vor părea înfricoșătoare, negre și întunecoase. Și prin conducătorii noștri ne va aduce multă, multă frică.
– Așadar, o frică plăsmuită?
– Firește! Frică! Frică pentru tot! Frică să nu faci asta, frică să nu te îmbolnăvești, frică să nu săruți icoana pentru că te vei molipsi, frică să nu te împărtășești. De ce? Pentru că te vei îmbolnăvi. Și acestea le spun politicienii, miniștri și alții… Însă, să știți că frica este cea mai mare putere în mâinile Satanei, ca să-i subjuge pe oameni.
Noi trebuie să ne aducem aminte de un lucru practic. Atunci când într-o familie – care este cel mai important component a societății noastre – intră frica între bărbat și femeie, mai este loc pentru iubire?
– Nu. Foarte greu! Se poate dezbina familia. Cu toată iubirea care a existat, se poate distruge căsnicia.
– Vezi tineri căsătorindu-se din dragoste și sunt fericiți. Dar, deodată, din cauza unei probleme sau neglijențe, unul începe să se teamă de celălalt. Din acel moment a luat sfârșit dragostea, bucuria și fericirea. Înțelegeți? Acolo unde pătrunde frica, nu vor să se mai vadă unul pe altul. Este posibil să se întâmple și acest lucru provocat de Satana, ca să ne fie frică să ne apropiem de celălalt, ca nu cumva să ne molipsim, să ne îmbolnăvim. Ce sunt toate acestea? Meșteșugirile Satanei!
Mai târziu ne va înfricoșa cu alte lucruri. Îți faci cruce în văzul lumii? Vei fi prigonit. Săruți icoana? Vei fi prigonit. Vei merge la biserică? Vei fi prigonit. Pricepi? Prin intermediul fricii vor face pe oameni apoi să se ferească de izvoarele bucuriei, fericirii și mântuirii, care sunt Sfintele Taine, Biserica.
Nu aș vrea să mai insist asupra acestor lucruri. Vreau doar să țineți minte că frica este cea mai puternică armă în mâinile Satanei, ca să subjuge un suflet creștin. Iar iubirea este cea mai mare putere duhovnicească a noastră, ca să ne luptăm cu frica și să-l alungăm pe Satana.
Așadar, trebuie să ne pregătim încă de pe acum, ca să vedem ce vom alege. Vom trăi cu frica, sau vom trăi cu iubirea?
Copilul meu, iubirea este precum soarele. Atunci când răsare soarele, se risipește tot întunericul. Dar, dacă va pleca soarele, atunci ce se întâmplă? Stăpânește frica, ne închidem în casele noastre. Acest lucru se va întâmpla la nivel duhovnicesc, în sufletele noastre.
Eu doresc să lăsăm toate fricile în urmă și să îmbrățișăm Lumina adevărului, care este Însuși Hristos, Lumina Iubirii. Să fim oameni ai iubirii, ai luminii! Atunci vom avea bucurie și fericire, și nu ne vom mai teme de nimic altceva!
– Să facem loc, așadar, în inima noastră Iubirii, care este Hristos, ca să fugă frica, care este Satana.
– Să vă temeți de frică! Aș vrea să aveți doar această frică: să vă temeți de frică! Și să adorați Iubirea și Lumina. Domnul să fie cu voi!
Să ne temem de frica pe care o împrăștie Satana și să căutăm iubirea, care este Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu