joi, 7 iunie 2012

Grecia, in colaps!

Grecia, in colaps! Euro, se prabuseste! Unii, care asteapta Apocalipsa, stau si se uita! Doar Marea Britanie stie ce vrea, are un plan, si ia masuri!


ŞOCANT. Marea Britanie face public planul său pentru prăbuşirea euro.
Cum va fi afectată România
Marea Britanie continuă să joace un rol ambiguu în UE: rămâne membru al Uniunii, dar se comportă ca şi când legislaţia comunitară nu o priveşte.
În condiţiile în care liderii celorlalte state puternice ale UE se feresc măcar să ia în discuţie posibilitatea prăbuşirii monedei europene, Guvernul britanic face public faptul că are un plan clar pentru cazul renunţării la euro.
Theresa May, ministrul de Interne al Marii Britanii a declarat,
într-un interviu pentru cotidianul britanic The Telegraph, că planul prevede stoparea completă a migraţiei forţei de muncă, cu scopul de a preveni un val de refugiaţi din Grecia şi alte state europene care vor fi cel mai afectate de dezastrul financiar.
Ieşirea Greciei din zona euro ar putea însemna, implicit, falimentul ţării, ceea ce ar conduce la milioane de concedieri-instant. Criza se va extinde rapid în ţările vulnerabile precum Spania, Irlanda, Portugalia. Marea Britanie, care nu a aderat la moneda unică europeană, este văzută ca un loc de refugiu ideal, pentru că economia sa nu ar fi afectată atât de mult de prăbuşirea euro.
Semne ale adâncirii crizei au venit chiar vineri, dinspre Spania, unde Catalonia a cerut sprijin financiar guvernului de la Madrid. Se aude şi că banca spaniolă Bankia ar avea nevoie de un împrumut urgent de circa 19 miliarde de euro.
Sursa:
===========================
 
 
 
 
Acest articol apartine blogului 2012 Hronicul semnelor
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu