luni, 19 martie 2012

Suma celor 37 de numere ale ruletei este 666!

 Suma celor 37 de numere ale ruletei este 666!



Coincidenta sau nu ? Invataturile ortodoxe ne spun ca jocurile de noroc sunt tot momelile dracilor. Ganditi-va…
Apocalipsa Sfantului Ioan: 13/18 :
13. Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,
18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.


Sa citim si acest articol care apartine lui Claudiu (Ortodoxia Tinerilor)
De vreo câţiva ani în România au apărut enorm de multe case de pariuri sportive în toată ţara, unde tinerii, în marea lor majoritatea băieţi, pariază pe meciurile de fotbal, formula 1, handbal, tennis sau pe alte sporturi. Există şi multe reclame la site-uri la care se pot face pariuri online, ziarele de sport susţinând din plin aceste campanii de pariuri. Un alt lucru foarte evident pe străzile oraşelor noastre este apariţia cazinourilor în număr alarmant, aproape în fiecare mic cartier.
De ce pariul e un păcat ? De ce jocurile de noroc sau de loto instigă la păcat ?
Iubirea banilor şi dorinţa de îmbogăţire rapidă este scopul tuturor celor ce joacă sperând că vor câştiga. Jocurile de noroc, pariurile şi jocurile de loto sunt un păcat pentru că flutură prin faţa tuturor posibilitatea de a câştiga şi de a deveni bogat, dar de fapt adevăratul scop este îmbogăţirea celor care patronează astfel de cazinouri şi companii. Majoritatea covârşitoarea a celor care au de a face cu jocurile de noroc pierd, pentru că nimeni nu-şi deschide un cazino ca să împartă câştiguri ici şi colo ci ca să facă profit.
Cazinourile sunt de foarte multe ori asociate cu lumea interlopă, cu mulţi bani. cu lascivitatea, cu patimile de tot felul, cu îmbogăţirea rapidă…cu o viaţă de moravuri uşoare. Cei care ajung la cazino au mâncarea gratuită şi băutura din partea casei, ca să se ameţească şi să arunce cât mai uşor sume foarte mari de bani în joc. Cazinourile sunt locurile perfecte pentru prostituate, droguri şi afaceri de tot felul.
De la cel mai mic şi mai nevinovat pariu (pe o ciocolată sau un suc) pănâ la cele mai sofisticate jocuri de noroc îşi face simţită prezenţa păcatul iubirii de arginţi şi al mândriei. Unii pot spune că pariază din plăcere sau foarte rar dar scopul final este tot acela de a câştiga, de a te îmbogăţi, sau de a arăta că ai fost inteligent şi ai intuit viitorul.
Iubirea de argint este rădăcina tuturor relelor şi cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns cu multe dureri.“ Banii nu aduc fericire şi nici n-o întreţin, ci Dumnezeu este mereu bucuria şi linişte noastră în fiecare clipă. El ne ajută să respirăm, să gândim, să iubim, Dumnezeu e totul în toate. Pariurile şi jocurile de noroc arată că nu suntem mulţumiţi cu viaţa noastră, cu munca noastră, că vrem mai mult, iar cazinourile sau agenţiile de pariuri n-aduc fericirea ci mai mereu tristeţe şi pagubă. Cei care pariază şi joacă la cazino nu iubesc foarte mult munca, şi nu apreciază bucuria ei…
Feriţi-vă de iubirea de argint şi îndestulaţi-vă cu cele ce aveţi, căci însuşi Dumnezeu a zis: “Nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi“. Statisticile spun că la loterie şi la pariuri joacă foarte multe persoane care nu-şi permit asta şi mai tare sărăcesc şi se-ntristează decât să se folosească şi să câştige ceva. Pariurile şi jocurile de noroc crează dependenţă la fel ca şi alcoolul, ţigările sau drogurile.
Bogăţia adunată în grabă se împuţinează, numai cel ce-o adună pe încetul o înmulţeşte.
Nu se cade unui creştin care merge la Biserică să parieze sau să intre în cazinouri sau loterii, căci ce are a face sfinţenia cu păcatul ? harul lui Dumnezeu cu banii ? cinstea cu necinstea ? virtutea cu păcatul ?
Lumea jocurilor de noroc e o lume a păcatului, e o lume care promite multe dar oferă foarte puţin, o lume care mai mereu înşeală şi răspândeşte tristeţea şi paguba decât căştigul şi îmbogăţirea rapidă. Statisticile arată că mulţi dintre cei care au câştigat la loto au avut probleme financiare şi mai mari după câţiva ani după ce au câştigat.
Nu te încrede în avuţiile câştigate pe nedrept, că nimic nu-ţi vor folosi în ziua judecăţii.”
Iată un link la un articol foarte bun în limba engleză: “Is gambling a sin

sursa
 deveghepatriei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu