marți, 3 ianuarie 2012

“Cum incepe anul asa se va desfasura tot, pana la capat”.

Ce probleme au altii…




Toata lumea a inceput cu previziunile catastrofale pentru 2012. In baza lui “cum incepe anul asa se va desfasura tot, pana la capat”. Nu ca n-as fi de acord. Pana astazi nu am remarcat un tipar, insa acum m-am lamurit: am inceput anul asa cum era de presupus. Adica am continuat cu succes apucaturile din 2011. Precum urmeaza.
Un tanar din Dambovita s-a rasturnat cu taxiul. Asta imediat dupa ce a avariat masina politiei care incerca sa-l blocheze. Nu inainte insa de a fura taximetrul. Pe care l-a luat de dimineata la plimbare pentru ca n-a mai avut rabdare sa-si ia permisul. Chestii care probabil nu s-ar fi intamplat daca tanarul astepta sa se dezmeticeasca : din betie, din droguri, ce o fi avut el la bord (ca acum e la spital pentru recoltarea de sange). Asta an bogat, nu credeti? In evenimente, daca nu in bani.
Ca tot vorbeam despre intamplari multe si neasteptate inca de la debutul anului… Un bogatan de bine si-a anuntat candidatura la primaria capitalei. Evenimentele pot fi mereu interpretate in 2 chei. Prima corespunde conceptiei conform careia un om bogat intr-un post politic este mana cereasca. Pentru ca are deja bani, nu are nevoie sa-i mai fure pe ai nostri. Un om bogat e obisnuit sa faca lucrurile di granda si are conexiunile necesare, in lumea afacerilor, pentru a atrage investitii. Deci e bun un om bogat la primarie. Cealalta interpretare tine de setea de putere si cele 2 Romanii. Setea de bani s-a mai astamparat asa ca noilor imperialisti nu le ramane decat politica. Prin care obtin nu numai bani, ci putere. Asupra milioane de oameni, basca mai multi bani. Numai ca un om bogat de 20 de ani incoace nu va intelege niciodata de ce trebuie date subventii romanilor saraci. De ce romanii obisnuiti nu au bani sa-si reconditioneze cladirile. Chiar auzisem o data discursul unui politician om de afaceri (capabil rau, le face pe toate in acelasi timp) care se exprimase clar: cine n-are bani si nu-si permite sa fie proprietar n-are decat sa renunte la casa. Daca nu si-o permite… Una peste alta nu stiu daca e bine sau rau sa alegem oameni bogati. Eu personal as miza pe oameni cu o profesie clara in spate care au reusit sa se si intretina din ea. Plus ca ador doctorii. Ma rog, mie imi plac ceva mai tineri, dar ideea de capatai e ca iubesc uniformele. Albe! Nu stiti vreun doctor? Pentru mine, nu pentru primarie.
O veste buna vine de afara. Din zona petrolului. Cum ca s-a scumpit. Nitelus, cu un dolar jumate pe baril numai in ultima saptamana a lui 2011. De ce e asta o veste buna? Simplu. Indiferent cum merg pietele interna si internationala la noi benzinele se scumpesc. Macar de data asta profitul obtinut din scumpiri nu mai intra integral in buzunarele speculantilor de la noi. Ce vreti, sunt romanca! Daca nu reusesc sa imi iau si eu o capra ma rog sa-i moara vecinului…
Omenirea a ramas in pana de supereroi. Asa ca asteapta ca moara cate unul, vede ce PR are la inmormantare si daca publicitatea ii convinge pe oameni ca ala a fost un fel de Dumnezeu pe pamant il declara erou al neamului. Si-l face Barbie. E, nu chiar Barbie, dar papusa. Steve Jobs are papusa. Nu vorbim despre modernizarea abecedarelor din Romania (in loc de Ana are mere, Dana are pere si mama n-are bani ca sa le cumpere), ci despre “the real thing”. Adica chiar are papusa! O companie de jucarii a anuntat ca pune pe piata jucaria in februarie. Care va costa cel putin 99,99 dolari. De ce cel putin? Pentru ca papusa are si accesorii (fac ce fac si ma intorc la Barbie- aia avea oglinzi, rochii si o groaza de tampenii pentru spalat creierul fetitelor inca de la varsta prescolara, sa le invete cu cratita si cu vidul in cutia craniana) constand in Mac (adica un american???), un iPhone si un iPad. In miniatura, e drept, dar astea-s extra. In sensul ca vor costa in plus. E clar, papusa e complet inutila, deci va fi un succes de piata.
La funeraliile nord-coreene cetatenii nu au avut voie sa poarte caciuli, manusi si fular, in ciuda faptului ca afara erau temperaturi cu minus. Si ningea. Oamenii s-au conformat se pare. Ceea ce as vrea sa remarc ar fi faptul ca romanii sunt deja pregatiti. Majoritatea umbla iarna cu capul descoperit. Era sa zic gol, dar asta se intampla in toate anotimpurile, dar cu precadere in ziua alegerilor. Ce pot sa zic? Intotdeauna a trebuit sa ma infofolesc, pentru ca pe mine ma doare capul daca e expus la frig. Sau la proslaviri ale liderilor. Asta e cel mai bun semn ca am. Nu poate sa te doara ceea ce nu posezi. Capul!
Norvegienii fac trafic cu unt. Un pachet de 250 de grame, importat, costa acum vreo 40 de euro. Sa tot mananci! Se pare ca dieta nordicilor consta in foarte multe grasimi iar untul este un fel de paine a romanilor. Adica nu lipseste de la nici o masa. Sau poftim, pentru generatia tanara, e ca pepsiul. Sau cola. Din cauza unei veri ploioase vacile au dat mai putin unt. Ha? Adica mai putin lapte, care automat s-a transformat in si mai putin unt. Norvegienii sunt disperati. Un batran chiar a spus ca si-a crescut copiii sub ocupatie germana (nu stiu istoria lor, deci nu ma intrebati in ce era erau sub ocupatie) dar asa ceva nu s-a intamplat. Au avut mereu unt. S-a ajuns la situatia hilara in care bonificatiile oferite de ziare pentru a se abona pe termen mai lung constau in unt. O jumatate de kil. Alti norvegieni il traficheaza. Fac contrabanda cu unt. Incearca sa-l introduca fraudulos in tara de peste granite. Asadar daca vine vreun razboi mondial stiu unde sa ma ascund: in Norvegia.
Nu va temeti insa ca norvegienii mor de foame. In nici un caz! Nu mai au ei unt dar au peste. Cu tonele. Aterizat direct pe uscat, nici nu mai e nevoie sa faca vreun efort sa-l pescuiasca. Ce credeti ca le preocupa pe autoritati? Cum sa-l curete de pe plaja inainte de a se strica. Deci vor sa-l arunce. Ce probleme au si astia! Sa aduca niste bronzati din Romania, punem pariu ca in 24 de ore nu mai gasesti picior de peste pe plaja. Toti vor fi la vanzare. In Romania, desigur. Deci, reiterez: iubesc Norvegia. Momentan la modul platonic, pentru ca n-am gasit un destinatar al iubirii mele, dar inca sper.
Concluzia zilei? Imi doresc ca 2012 sa-mi aduca un medic norvegian. Nu m-am hotarat inca ce sa fac cu el, dar descopar eu pe parcurs…


Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc

Acest articol apartine blogului Digerate -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu