duminică, 26 iunie 2011

Charles Gave: "Moneda euro dispare în mai puțin de un an"

Moneda euro dispare în mai puțin de un an

Aceasta este opinia economistului francez Charles Gave, a cărei firmă de cercetare GaveKal este foarte cunoscută, mai ales de către unele cercuri ale fondurilor speculative de investiții.
"Euro va înceta să mai existe în mai puțin de un an de acum înainte. Absolut tot sistemul a fost complet disfuncțional de la început", a declarat Charles Gave în cadrul unei întâlniri informale, întrebat ce părere are despre desființarea monedei euro.

Acesta și-a continuat declarația, arătând că reîntoarcerea la monedele naționale va contribui la alocarea mai eficientă a resurselor și la îmbunătățirea investițiilor.
 

"Desființarea monedei euro este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru piețe", a concluzionat economistul.

Charles Gave este unul dintre cei mai mari puternici economiști francezi și unul dintre experții recunoscuți în toată lumea.
Roubini i-a mai dat monedei euro de trăit 5 ani
Declarația lui Gave este mai pesimistă chiar și decât cea făcută de curând de Nouriel Roubini, recunoscut internațional pentru declarațiile sale prăpăstioase.
"Ar putea zona euro să se destrame? Acest lucru este posibil într-un orizont de timp de cinci ani", este titlul unei analize realizate de profetul crizei, Nouriel Roubini, preşedintele Roubini Global Economics. El spune că uniunea economică și monetară nu a îndeplinit niciodată în totalitate condițiile unei regiuni monetare optime.
Marea Britanie, pregătiri pentru desființarea euro
Ministerul britanic de Finanțe a admis că Guvernul a pregătit un plan pentru scenariul în care Grecia dă faliment, după ce a fost avertizat de către un fost oficial de stat că moneda euro nu va rezista la infinit.
Jack Straw, fostul secretar brtianic de stat la Muncă spune că cel mai bine ar fi ca moneda euro să aibă o "moarte rapidă" decât una lentă, scrie the Telegraph.
Într-o întâlnire de urgență, un oficial al ministerului de Finanțe a cerut de la toate sferele de influență britanice să susțină cu tărie refuzul acordării unui nou împrumut pentru Grecia și să ceară ieșirea statului din zona euro.

Autor: Capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu