miercuri, 30 octombrie 2013

TEHNOLOGIE PENTRU SCHIMBAREA CREDINTELOR RELIGIOASE


Iata ce putem citi in articolul THE GOVERNMENT IS RESEARCHING HOW TO USE TECHNOLOGY TO CHANGE YOUR RELIGIOUS BELIEFS:

Guvernul cercetează cum să folosească tehnologia pentru a-ţi schimba convingerile religoase.
Ar trebui ca guvernul Statelor Unite să încerce să îşi dea seama cum să folosească tehnologia pentru a schimba convingerile “extremistilor religioşi”? Înainte de a răspunde la această întrebare poate ar trebui să iei în calcul dacă guvernul SUA te consideră extremist religios sau nu. În fond şi la urma urmei,Coservatorii, Libertarienii, Activiştii Partidului Ceaiului (Tea Party) şi creştinii evanghelişti sînt cu toţii consideraţi extremişti în diverse documente ale guvernului Statelor Unite. Deci dacă deschidem cutia Pandorei şi spunem că este OK ca guvernul să utilizeze tehnologia pentru a şterge credinţele religioase ale unor “extremişti”, ce anume îi va opri să folosească acea tehnologie împotriva ta într-o zi? Adevărul este că acest tip de tehnologie nu ar trebui folosită niciodată împotriva nimănui şi este un fapt foarte îngrijorător că guvernul pare atît de hotărît să obţină această tehnologie.
Probabil am fi ştiut foarte puţin despre crearea acestei tehnologii, dacă nu ar fi ieşit recent în faţă un “turnător” Urmează un clip Youtube în care reporterul investigator Ben Swan îl intervievează pe acest “turnător” şi explică ceea ce încearcă să faca guvernul SUA…
Acest video ar trebui să îţi dea fiori pînă în măduva spinării!
Şi se pare că acest tip de tehnologie deja există. Se numeşte “stimulare magnetică transcraniană” şi s-a raportat faptul că poate modifica chiar şi cele mai de preţ credinţe ale voastre. Urmează un fragment scurt din interviul lui Ben Swann cu “turnătorul” care a lucrat la acest proiect.
Ben:
Faza III este destul de interesantă. Am observat că în documentaţie scrie să nu vorbim prea mult despre aceasta deoarece cine ştie dacă vom ajunge vreodată acolo. Dar în momentul în care citeşti ce este cu adevărat această fază III devine puţin surprinzător, este numită „stimulare magnetică transcranială”. Aceasta nu este science-fiction, nu este ceva ce au „inventat” acum, este o tehnică reală care a fost deja folosită în trecut, nu-i aşa?
Turnător:
Da, la început s-a folosit în domeniul psihiatric pe oamenii care sufereau de depresii severe, şi cînd eşti deprimat anumite părţi ale creierului nu funcţionează corect. Deci au creat această tehnologie care de fapt este un magnet mare pe care îl puneau pe creierul acestora şi opreau acele părţi din creier care funcţionau greşit iar aceasta îi ajuta pe acei oameni să scape de depresie pentru multe săptămîni sau chiar luni, după care reveneau pentru repetarea tratamentului. Deci această tehnologie există deja de zece sau cincisprezece ani.
Ben:  
Deci este o înaltă tehnologie de validare a propagandei ceea ce discutăm noi aici.
Turnător:
Da, înaltă tehnologie de validare a propagandei. Din moment ce ei sînt capabili să oprească o anumită parte a creierului şi să se descotorească de acel arbitru superior care te face să nu crezi într-o anumită afirmaţie, da în acest fel ei şi-au validat propaganda. Deci dacă ei opresc porţiunea X a creierului, ei ştiu că propaganda lor va funcţiona şi individul va crede orice îi vor spune ei să creadă.
Odata ce guvernul SUA începe să utilizeze această tehnologie pe oameni, va exista vreo limită în privinţa cui va fi folosită această tehnologie?
Aşa cum notează Ben Swan eticheta de extremist poate fi aplicată aproape oricărui fel de credinţă religioasă.
În fond nu sînt periculoşi extremiştii musulmani? Extremiştii creştini?. Vedeţi că problema cu această întrebare este cine defineşte termenul de extremist? Cine decide dacă credinţele religoase sînt periculoase în mod inerent?
Iar dacă credem că guvernul ar trebui să aibă puterea de a controla modul cum gîndesc extremiştii, nu ar avea aceştia şi autoritatea de a decide cum gîndim noi toţi?
Nu fiţi tentaţi să credeţi că aşa ceva nu se poate întîmpla. Numai această săptămînă  Fox News a raportat că „Asociaţa Americană a familiei”, o organizaţie creştină evenghelică foarte răspîndită a fost clasificată ca o grupare naţională xenofobă în timpul unei informări sumare a armatei SUA.
Cîteva zeci de trupe ale armatei SUA, active sau în rezervă au fost informate săptămîna trecută că „American Family Association”, o organizaţie creştină foarte respectată ar trebui clasificată ca o grupare xenofobă deoarece promovează valorile tradiţionale ale familiei.
Respectiva informare a fost ţinută la Camp Shelby în Mississippi şi a listat Asociaţia Americană a familiei, ca o grupare xenofobă naţională alături de organizaţii ca Ku Klux Klan, Neo-naziştii, Panterele Negre şi Naţiunea Islamului.
Iar acesta cu greu ar putea fi considerat un incident izolat. Într-un articol anterior intitulat „72 de tipuri de americani care sînt consideraţi potenţiali terorişti în documentele oficiale ale guvernului” am trecut în listă o multitudine de creştini care sînt consideraţi a fi „extremişti” în documentele oficiale ale guvernului SUA.
Iar această atitudine duşmănoasă faţă de creştini se manifestă într-o multitudine de feluri pe cuprinsul ţării. De fapt conform chestionarului privind noua ostilitate religioasă numărul incidentelor de ostilitate îndreptate împotriva creştinilor creşte într-un ritm alarmant în Statele Unite.
Ostilitatea împotriva creştinilor americani creşte într-un ritm alarmant conform unui studiu efectuat de Cosiliul de cercetare a familiei şi Institutul Libertăţii.
Jeff Matter de la Institutul Libertăţii a notat că în timp ce anul trecut acest studiu s-a bazat pe 600 de cazuri, „ studiul pe care l-am publicat chiar acum se bazează pe 1200 de cazuri. Deci pratic s-au dublat într-un singur an.”
Un astfel de caz a fost cel al studentei Audrey Jarvis căreia, în cadrul unei organizări a studenţilor, i s-a cerut de două ori la rînd să nu mai poarte cruciuliţa sau cel puţin să o ascundă.
„Supraveghetorul meu s-a îndreptat dintr-o dată către mine şi mi-a cerut să dau jos lănţişorul cu cruciuliţă deoarece el credea că i-ar putea ofensa pe noi studenţi din primul an” îşi reamintea ea.
Vom ajunge în cele din urmă în situaţia în care Creştinismul Evanghelic va fi atît de urmărit în naţiunea noastră încît se va considera acceptabil ca guvernul să folosească tehnologia pentru a şterge credinţele „extremiştilor Creştini”?
Mai demult ar fi fost considerată o nebunie pînă şi sugerarea acestui lucru. Dar acum tehnologia este în curs de creare şi majoritatea creştinilor evanghelişti sînt etichetaţi drept „extremişti” şi „potenţiali terorişti” în documentele oficiale ale guvernului SUA.
Este înfricoşător numai să te gîndeşti la cum ar putea sfîrşi toate acestea.
Comentariu saccsiv:
   Autorul articolului fiind neoprotestant, normal ca-i da inainte cu evanghelistii. Excludeti asadar pasajele respective.
Interesant e ceea ce ramane si mai ales videoclipul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu