sâmbătă, 21 septembrie 2013

Cercetătorilor li s-a cerut să mintă în legătură cu încălzirea globală


Un raport secret al Națiunilor Unite ajuns public arată că temperatura globală nu a crescut în ultimii 15 ani. 

Advertisement
Cercetătorilor li s-a cerut să mintă în legătură cu încălzirea globală
Cercetătorilor li s-a cerut să mintă în legătură cu încălzirea globală / FOTO: skigreenguide.com
Cei mai de seamă cercetători pe tema încălzirii globale au fost îndemnați să ascundă faptul că temperatura globală nu s-a modificat în ultimii 15 ani, scrie Daily Mail.
O copie ajunsă publică a raportului care va fi lansat oficial abia săptămâna viitoare arată că mai mulți politicieni din Belgia, Germania, Ungaria și SUA și-au exprimat neliniștea în legătură cu forma finală a raportului.
Raportul va arăta faptul că 1998 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată și că temperaturile nu au trecut de atunci peste acest nivel. Raportul reprezintă munca pe șase ani a unor experți ONU în ceea ce privește schimbările climatice.
Politicienii nu sunt însă deloc mulțumiți de rezultatele studiului. Germania a cerut ca dovezile legate de oprirea procesului de încălzire globală să fie ștearsă, motivând că analiza unui interval de 10-15 ani nu este suficientă și că trebuie realizate pe perioade mai îndelungate.
De asemenea, politicienii ungari și-au exprimat îngrijorarea că raportul le va oferi ""muniție" celor care contestă încălzirea globală.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/scandal-in-lumea-tiin-ei-cercetatorilor-li-s-a-cerut-sa-minta-in-legatura-cu-incalzirea-globala_1274868.html#ixzz2fYYYyL78

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu