marți, 18 septembrie 2012

Israelul sionist se pregateste sa atace Iranul

Israelul sionist se pregateste sa atace Iranul

Preiau articolul Corespondentul The Telegraph,

 Sean Rayment, sustine ca o armata compusa din forte militare americane si britanice se formeaza in Golful Persic, deoarece Israelul ar putea declansa un atac asupra facilitatilor nucleare ale Iranului.
Nave maritime de razboi, portavioane, curatatoare de mine si submarine din 25 de tari se indreapta spre punctul strategic al Ggolfului Persic, Stramtoarea Ormuz, in conditiile in care Iranul si Israelul se afla in prag de razboi.
Liderii occidentali sunt convinsi ca Iranul va raspunde la atacul Israelului prin incercari de minare a cursului navelor sau prin blocarea Stramtorii, deoarece pe acolo trec aproximativ 18 milioane de barili de combustibil in fiecare zi, adica circa 35% din petrolul transportat pe mare la nivel mondial. Stramtoarea Ormuz este este una dintre cele mai congestionate rute navale din lume. Aria sa este de doar 33,7 kilometri si este marginita de Iran la nord, iar Emiratele Arabe la sud.

Astfel, daca Iranul ar impune o blocada, s-ar produce efecte catastrofale asupra economiilor Europei, SUA sau Japoniei, care se bazeaza pe titeiul din golf, noteaza cotidianul britanic. Din acest motiv, pregatindu-se de un atac preventiv din partea Israelului si de un raspuns al Teheranului, navele de razboi au inceput sambata un antrenament de 12 zile. Aceste manevre militare sunt cele mai ample desfasurate vreodata in regiune, mai sustine The Telegraph.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu