joi, 21 iunie 2012

Sunem cu totii considerati infractori

De azi sunem cu totii considerati infractori

Iata ce putem citi in articolul Stimati infractori…:
Stimati infractori,
Dragi profesionisti (avocati, medici, psihologi, jurnalisti etc.) ce trebuie sa pastrati confidentialitatea convorbirilor cu clientii,
Mult-respectati soti/sotii ce aveti amante/amanti (sau invers),
Inexistenti avertizori de integritate (a.k.a whistleblowers),
Onorat public interesat de viata voastra privata din motive ce va privesc numai pe voi,

De astazi intrati cu totii, la gramada, intr-o categorie unica – cea a cetatenilor a caror viata privata nu conteaza. Toate datele de trafic vor fi colectate in mod obligatoriu de catre operatorul vostru de telefonie sau Internet conform legii 82/2012 pentru pastrarea datelor de trafic. Nu conteaza ca ati facut sau nu o infractiune, ci important este ca veti putea face una. Fie ea si distrugere, care prin noua lege a devenit o infractiune grava. Si care poate fi dovedita prin pastrarea datelor de trafic, daca nu v-ati dat seama pina acum.
Evident ca solutia ideala ar fi sa acceptati aceasta noua situatie. La fel ca si dragii nostru politicieni pentru care drepturile constitutionale si o decizie a Curtii Constitutionale sunt niste palavre, dar amenintarea unei amenzi din partea Comisiei Europene este o pedeapsa de neacceptat. Sa facem sluj. Sa nu gandim.
Pentru cei citiva interesati si de alternative, exista solutii pentru ca ne aflam in fata unei legi proaste si, in cea mai mare masura, inutile:
- se poate contesta legea la Curtea Constitutionala, se poate contesta directiva (care oricum este in proces de revizuire). Trebuie nervi, cap si insistenta. Dar se poate. (si este evident cea mai buna solutie)
- putem sa ne intoarcem la mijloacele traditionale de comunicare, care pastreaza confidentialitatea inerenta a comuncarii: de la porumbei voiajori si semne de focuri pe dealuri pina telefoanele publice sau clasica scrisoare anonima
- nu mai folositi solutiile de telefonie ale operatorilor romani, ci treceti pe serviciile VoIP ale Skype sau alti operatori din SUA – legea nu li se aplica si lor. Oricum, iesiti si mai ieftin.
- nu folositi o adresa de email de la RDS, Romtelecom sau UPC (unde exista obligatia de pastrarea a datelor de trafic legate de email). Folositi in schimb Gmail, Yahoo sau Hotmail – oricum merg mai bine si sunt mai sigure. Si nici celor din urma nu li se aplica legea romana. Si mai sunt si in cloud.
- invatati ce inseamna criptare, PGP, Truecrypt, servere si servicii de tip Proxy sau ToR.
Sa fiti sanatosi!
Comentariu saccsiv:
Nici pe celelalte nu le consider sigure, caci SISTEMUL ne supravegheaza demult, sub o forma sau alta. Acum doar au acoperire legal.



SURSA http://saccsiv.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu