marți, 27 martie 2012

PREDICA a parintelui Mihai Valica la Manastirea Petru Voda (Bunavestire, 25 martie 2012)

EXCEPTIONALA PREDICA a parintelui Mihai Valica la Manastirea Petru Voda (Bunavestire, 25 martie 2012). Daca am avea 10 % din preoti aidoma
 


Rog pe cei ce doresc sa ajute la transcript, sa se grupeze la rubrica de comentarii a artiolului fratelui Apologeticum:
Predica fulgeratoare a parintelui profesor Mihai Valica la marea sarbatoare a Buneivestiri
Este o predica rara in spatiul romanesc, de aceea consider extrem de important s-o facem cat mai cunoscuta. Pe de alta parte, astfel vor prinde poate si alti preoti curaj si vor iesi din cochilie.
Dupa predica, l-am felicitat pe parinte si i-am spus ca de ar fi macar 10% din preoti precum dansul, Romania ar fi departe. Repet fratii mei, ascultati intreaga aceasta inregistrare. Asa ceva gasiti pe la greci sau rusi, aproape deloc pe la noi. Slavit fie bunul Dumnezeu ca mai avem, chiar daca foarte rari, si astfel de preoti marturisitori in Romania. Sa facem zid in jurul lor, dupa cum dezbateam la articolul:
Preotii marturisitori vor sa stie ca nu sunt singuri
Parintele Valica va cheama la lupta frati preoti. Nu mai stati pititi prin biserici. Iar cei care ati imbratisat ecumenismul si tot soiul de alte rataciri, lepadati-va.
Intr-o discutie la care a participat si un parlamentar roman, Parintele Valica a spus la un moment dat o chestie fundamentala: un neam se poate ridica, masele se pot trezi, situatia de poate schimba doar daca exista personalitati care sa aiba curajul marturisirii, al spunerii adevarului. Fara acestia, degeaba asteptam de la popor mare lucru.
Si apropo de politicieni, sunt cativa despre care voi scrie in articole separate. Oameni ce merg la biserica si manastiri, dar nu cu tam tam si televiziuni. Si nu doar in prag de alegeri. Oameni care citesc acest blog sau putinele similare si cu care poti discuta deschis temele pe care le dezbatem aici si care sunt de acord cu parerea noastra, de la lupta anti cip si pana la ecumenism.


sursa http://saccsiv.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu