vineri, 9 decembrie 2011

DISPARITIA BANILOR FIZICI

AUTOMATELE INTELIGENTE si DISPARITIA BANILOR FIZICI


 

Iata ce aflam din articolul Intelligent Vending Machines point towards a cashless future:
Jafurile sunt in crestere dar nu sunt indreptate arme – ci telefoane mobile. Si nu esti tu cel jefuit. Iti faci cumparaturile intr-un viitor fara bani fiind la curent cu tehnologia digitalizarii banilor si schimbarea modalitatilor de cumparare.
Ziua tranzactiilor fara numerar este aici – nu sfarsitul valutei in sine ci disparitia banilor fizici. De-a lungul Americii, totul de la vanzarea de bilete, spalatorii, telefoane publice si automate integreaza serviciile de plata USA Technologie wireless, dezvoltandu-se noua economie digitala. Cu un click de la un telefon mobil cu bluetooth poti face cumparaturi fara bani fizici – lasa-ti portofelul acasa.
Tranzactiile fara numerar deschid calea pentru noi canale de destributie pentru multe industrii, inclusiv divertismentul, procesarea fotografiilor digitale, fabricatia, spalatoriile si produsele de birotica si papetarie.
Iar cu aparitia automatelor inteligente (IVM), experienta cumparaturilor automate este tangibila.
Testele initiale au starnit interesul consumatorilor si noul dispozitiv e-Port de generatia a cincea e acum folosit pentru sticlele de Coca-Cola in automate IVM din intreaga lume.
Si recentul acord cu gigantul de telecomunicatii AT&T Wireless va facilita tranzactiile prin intermediul retelelor de telefonie, asteptandu-se accelerarea acceptarii „societatii fara bani lichizi”. Reteaua wireless AT&T GSM/GPRS este disponibila in peste 7.500 de orase si de-a lungul a peste 30.000 de autostrazi interstatale in SUA.
Un e-Port de generatia a cincea poate fi instalat intr-un automat in cinci minute sau mai putin, permitand conectivitate wireless pentru a accepta o tranzactie cu un card de credit/debit pe langa operatii cu monede si bancnote. Utilizeaza reteaua de procesare a datelor USALive permitand clientilor acces web in timp real la istoria tranzactiilor, verificarea soldului si intretinerea contului, crescand profitabilitatea si functionabilitatea.
Mai mult, IVM-urile si chioscurile automate pot fi aprovizionate cu diverse produse facilitand utilizarea mai eficienta a spatiilor din complexuri comerciale si spatii publice. Trebuie sa ne asteptam la dezvoltarea sistemulu automatelor, IVM-uri facandu-si aparitia in tot mai multe spatii publice si inlocuirea operatorilor umani.
In lipsa banilor fizici IVM-urilor sunt mai putin vulnerabile la furt. In plus, cu recunoasterea amprentelor la telefoane mobile securitatea ta financiara este protejata.
Deci puteti pune deoparte monedele si bancnotele, se anunta inceputul sfarsitului bentru banii lichizi si inceputul economiei digitale.
Doar nu-ti pierde telefonul!

http://www.usatech.com/

sursa http://saccsiv.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu