joi, 8 septembrie 2011

Ochelarii viitorului vor „citi” starea emoţională

Ochelarii viitorului vor „citi” starea emoţională a celor pe care-i privim

 
Ochelarii viitorului vor „citi” starea emoţională a celor pe care-i privim
Rosalind Picard de la MIT şi Rana el Kaliouby de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, au colaborat pentru a crea două dispozitive care citesc starea emoţională a unei persoane.
Ele au creat o pereche de ochelari care utilizează o cameră video de dimensiunile unui bob de orez şi un computer de dimensiunile unui card pentru a interpreta expresiile faciale ale interlocutorului. Un led amplasat în interiorul ochelarilor semnalează purtătorului printr-un semnal verde sau roşu reacţia persoanei studiate, iar printr-o cască se transmite o evaluare verbală a reacţiei.
Cele două cercetătoare au lucrat de asemenea la un alt dispozitiv, numit “jerk-o-meter”, un aparat ce interpretează înălţimea sunetelor, volumul acestora şi cadenţa vorbirii. Informaţiile sunt trimise către un telefon inteligent care îl atenţionează pe posesor atunci când depăşeşte limita bunului simţ.
Cercetătoarele au redenumit acest dispozitiv “codificator sociometric” şi au adaptat tehnologia pentru a măsura puterea de convingere din vocea unei persoane. Acesta va ajuta angajaţii din industria vânzărilor să formuleze discursuri persuasive.
Sursa: Gizmodo
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 –

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu