marți, 27 septembrie 2011

ALIANTA ANTI TURCIA: CIPRU, GRECIA, ISRAEL, RUSIA

Rusia se ofera sa dea bani Ciprului. Si a mai trimis si doua submarine nucleare. Tot in zona e foarte activ si Israelul … ALIANTA ANTI TURCIA: CIPRU, GRECIA, ISRAEL, RUSIA

 
Iata ce aflam din articolul Rusia către Cipru: Kakaia UE? Noi vă împrumutăm, noi vă apărăm!:
Începe războiul rece ruso-turc?

Cipru negociază cu Rusia un împrumut de 2,5 miliarde de euro, cu dobândă de doar 4,5% pe an, scrie agenția Bloomberg, citată de standard.ro. Țara are nevoie de bani după ce principala termocentrală a explodat, în iulie, din cauza unui depozit de muniție confiscată. Uniunea Europeană are deja destule pe cap iar creditorii privați au cerut dobânzi de până la 14%.
Rusia este țara emergentă cu cele mai mari exporturi de capital – 60 de miliarde de dolari doar în primul semestru, iar jumătate din banii depuși în băncile cipriote aparțin, direct sau indirect unor ruși.
Însă, pe lângă motivele economice, par să existe și unele geo-politice. Rusia a trimis două submarine nucleare în zona economică a Ciprului, ca răspuns la cele trei submarine diesel-electrice turcești, care erau deja acolo. Turcia este supărată pentru că guvernul cipriot a început prospecțiunile după petrol și gaze în Marea Mediterană, și susține că de banii obținuți ar trebui să beneficieze și separatiștii turci din partea de nord a insulei.
Nu că Rusia ar avea nevoie de petrol sau de gaze, are prea multe. Însă are și plăcerea nebună de-a hărțui Turcia cât poate de mult, alăturându-se unei alianțe pestrițe – de protecție a Ciprului – din care deja fac parte Grecia și Israel.
Cititi va rog si:
Pact militar Israel – Grecia impotriva manevrelor navale si aeriene turcesti
Articolul zilei (23.09.2011): AMENINTARI RAZBOINICE intre Turcia si Cipru pentru petrolul si gazele naturale din Marea Mediterana
GRECIA a inceput saparea unui SANT DE APARARE lung de 120 km la granita cu TURCIAsursa http://saccsiv.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu