sâmbătă, 16 iulie 2011

Morminte varuite

Morminte varuite
O caracterizare pe care nimeni nu ar vrea sa o aiba asupra sa. Daca in vechime mormintele varuite erau reprezentate de catre farisei, cine ar putea juca rol dublu astazi?
Am stat si am cantarit din nou in mintea mea: Faptul ca ma plec pe genunchi in biserica la rugaciune, ca particip la liturghie, faptul ca ma proclam stiutor al tuturor adevarurilor Scripturilor, , ca mananc mai putine sortimente de carne decat altii, consum racoritoare in loc de ametitoare, lucrurile astea ma fac mai sfant? Ce legatura exista intre toate aceste lucruri si lipsa zambetului meu la slujbe? De ce multumirile noastre reprezinta 1 % din rugaciunea pe care o inaltam cate Ceruri?
Bisericile noastre, sunt locuri unde oamenii il gasesc pe Dumnezeu, sau doar cladiri pline de Morminte Varuite?
Ne indoctrinam si ne inarmam cu legi si dogme crestine pe care le facem SABLON, apoi cautam sa modelam omul dupa cat de adanc am inteles noi Sfanta Scriptura fara sa tinem seama de propriile noastre limite. In goana noastra dupa salvarea sufletelor uitam ca avem de-a face cu oameni sensibili care nu pot fi modelati peste noapte dupa bunul nostru plac. Dar mai ales vad ca pentru multi este extrem de greu de inteles ca daca este ceva ce poate fi schimbat la om, acestea sunt prezentul si viitorul. Ca sa vorbim despre cum si cat de mult a gresit, supunandu-l unui tir de ” concluzii juste “, ca si cum e pierdut, ratat, nu va mai cunoaste Raiul in veci, pentru ca stim noi ca asa ceva este foarte grav… mie mi se pare exact pe dos fata de ceea ce intentionam de fapt! Ai facut o greseala ATUNCI, in anumite circumstante, iar dupa nu stiu cat timp nu poti si nu vrei sa-ti cauti justificari pentru acea greseala. Daca au fost regrete, ele sunt singurele care raman in fata lui Dumnezeu, acolo unde exista constiinta. Noi, in excesele noastre de a trece drept ” oameni buni “, ajungem de fapt sa ne adaugam in fiecare zi pacate care nu-si au rostul!
Fluturam libertatea de a alege in orice discutie, insa nu-i oferim celui de langa noi decat sabloane de gandire, pregatindu-l cu grija sa devina un mormant varuit, plin de limite, fara perspective.Am ajuns sa-mi fie frica sa postez un articol ca apare un mormant din acesta varuit care sa-mi spuna ca nu e bun articolul ca este smintitor ca e scris de nu stiu cine bla, bla,bla.Mai sunt anumiti bloggeri nu dau nume care se cred detinatori adevarului suprem, experti in dogmatica ortodoxa care nici nu mai traiesc pe pamant se si cred mantuiti si dau sfaturi la restul de amarasteni care ne tavalim inca in mocirla pacatelor
.SUNTETI MORMINTE VARUITE!SI ASCULTATI DE ALTE MORMINTE VARUITE CARE VA SASAIE PRECUM SARPELE LA URECHE MINCIUNI SAU ABERATIILE DIN MINTEA LOR DISTRUSA.
Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, şi nici pe cei ce vor să intre, nu-i lăsaţi să intre. – Mat 23:13
Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi sunteţi ca mormintele văruite, care, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie. Mat 23:27

Duhul Sfant sa lucreaza la inimile noastra. El are puterea sa ne schimbe, pentru ca despartiti de Iisus Hristos Domnul nostru, nu suntem decat niste morminte varuite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu