vineri, 3 iunie 2011

Traficantii de istorie sau criza mondiala a capitalismului

Traficantii de istorie sau criza mondiala a capitalismului


Bookmark and Share
Traficantii de istorie sau criza mondiala a capitalismului
In conditiile actualei crize a Capitalismului izbucnita in 2008 in SUA si generalizata cu rapiditate pe plan mondial , problema principala a majoritatii popoarelor lumii este salvarea supravietuirii fiintei umane care este amenintata de ascutirea inegalitatilor economico-sociale si politice specifice sistemului social-economic capitalist.
Masurile care se iau la nivel national si la nivel international de UE pentru Europa , si cele care se iau de catre SUA pentru iesirea sa din criza salveaza doar Marele Capital , in timp ce pe umerii maselor muncitoare se arunca intreaga povara a crizei. Bogatii devin tot mai bogati iar saracii tot mai saraci .
In lume si in Europa , inca din timpul Primului Razboi Mondial , sistemul capitalist incearca rezolvarea crizelor sale mai mari sau mai mici. Insa de fiecare data , faptul de a nu fi recunoscuta cauza crizelor care consta in contradictia antagonista intre caracterul social al productiei si insusirea privat capitalista a rezultatelor ei a determinat si determina si azi , formularea unor raspunsuri eronate si imposibilitatea gasirii solutiilor pentru problemele ridicate de criza . ele amplificandu-se neincetat.
Integrarea economica , realitate a Capitalismului contemporan al carui prototip este Comunitatea Economica Europeana (CEE) , largita in Uniunea Europeana (UE) dupa metamorfozele politice din estul Europei din 1989-1991 , strategiile si politicile promovate de tarile capitaliste membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) , de tarile capitaliste dezvoltate din G 7 , de Comisia Trilaterala (SUA , CEE si Japonia) , reprezinta incercari de adaptare a relatiior de productie capitaliste la nivelul fortelor de productie intensificate de revolutia tehnico-stiintifica contemporana si de promovarea pe plan intern si in special pe plan mondial a intereselor celor mai puternice capitaluri ( de penetratie pe piata europeana si mondiala ) , prin actiuni initiate de Guvernele lor.
Rezolvarea definitiva a contradictiei fundamentale a Capitalismului care va pune capat crizelor mai mari sau mai mici , poate avea loc numai prin recunoasterea de facto a caracterului social al fortelor de productie si trecerea lor in proprietatea intregului popor . Prin aceasta , productiei sociale ii va corespunde si forma sociala a insusirii ei.
Ideea construirii socialismului ca alternativa la Capitalismul perimat si anacronic a fost validata de istorie si s-a dovedit ca Socialismul este singurul sistem economic social care a oferit , intr-un timp istoric scurt , un model si o solutie de rezolvare a problemelor umane , in toata complexitatea lor , la nivel de mase . Pentru aceasta performanta a Socialismului care in jurul anilor 1970 devenise o atractie pentru omenire si un concurent redutabil pentru Capitalismul care se sufoca , si care prefigura care este tendinta omenirii si viitorul societatii omenesti , adica generalizarea oranduirii socialiste , Socialismul din Europa de Est , pentru toate acestea , a primit in 1989-1991 o grea lovitura subterana , printr-un Razboi Secret , din partea Capitalismului perimat. ( 1 ).
Aceasta lovitura nu a fost inteleasa de cea mai mare parte a populatiilor din Europa de Est din doua motive :
a. Razboiul Secret desfasurat pe timp de pace prin Operatiuni sub acoperire este invizibil si nu impresioneaza pe nimeni , nu revolta opinia publica
b. El este organizat in subteran si cand este programat sa iasa la lumina este prezentat sub conceptul de Revolutie , iar acest concept are profunde rezonante pozitive in memoria umanitatii.
Daca ideea de revolutie se bucura de o glorie neobisnuita pentru beneficiile aduse progresului umanitatii , ideea de razboi este respinsa in general de omenire. Ca urmare , accesul la termenul de revolutie este liber si nu este cenzurat. In cazul Razboiului Secret din 1989-1991 la care ne-am referit , lucrurile devin cenzurate. Despre Razboiul Secret au cunostinta si acces la informatiile respective doar liderii politici de stat si de guverne , militarii de rang superior , fiind opera serviciilor secrete. Asa se explica cererea NATO din 2004 adresata fostelor tari socialiste din Europa sa treaca in regim de confidentialitate toate documentele privitoare la revolutiile din Europa din 1989-1991 . ( 2 ).
Interesul SUA de autoconsacrare a propriului sistem capitalist a avut nevoie dupa al II-lea Razboi Mondial de certitudinea ca in lume nu mai exista o alta alternativa a cailor de evolutie a istoriei. In acest scop SUA , prin Harry TRUMAN , alertat de Marele Capital prin serviciile secrete , a inventat doctrina Razboiului Rece impotriva Socialismului din URSS si apoi impotriva socialismului din toate celelalte tari care au pornit pe acest drum.
Ramaneau insa zone intinse neacoperite si nesupravegheate , cum ar fi o parte din Asia , Africa si America Latina , care puteau accede la lumea socialista. Pentru a obstructiona aceasta posibilitate Washington a conceput planuri si actiuni curente si de perspectiva sub forma Covert Operation (Operatiuni sub acoperire) menite sa previna raspandirea in oricare parte a lumii , a unor regimuri politice socialiste , numite de americani prosovietice.
Rapoartele Comisiei ONU pentru descoperirea adevarului din San Salvador , de exemplu , demonstreaza ca America Latina a fost practic devastata de absolventii vestitei si temutei scoli de terorism “Scoala Americilor” din Georgia , finantata de Guvernul american si cosmetizata in ianuarie 2001 sub denumirea prescurtata de WHISC.* , adica Institutul pentru Cooperare in Materie de Securitate in Emisfera Vestica ( 3 ).
La nivel european relevant pentru discutia amenintarii fiintei umane de catre Capitalismul perimat ramane complotul Marelui Capital desfasurat impotriva maselor muncitoare din tarile socialiste . Acesta s-a desfasurat inca din 1945 sub forma doctrinei Razboiului Rece al lui TRUMAN , pusa in opera de un corp de lupta de tip gherila (1947) , sub numele de Serviciul american clandestin al Agentiei Centrale de Informatii , unde erau secrete nu numai operatiunile ci si existenta in sine a acestui serviciu. ( 3* ). Acesta a fost cel mai mare secret al Guvernului SUA dupa armele nucleare (3**).
Din 1973 complotul se desfasoara sub forma Razboiului Secret , planificat pe etape si global , pentru distrugerea maselor muncitoare socialiste . In acest razboi secret au fost coptate de catre SUA si statele capitaliste membre din NATO. Codificat de Agentie sub denumirea de Covert Operation , razboiul secret a fost executat de Serviciul clandestin al CIA si de catre celelalte servicii secrete din tarile membre NATO.
Atat Razboiul Rece (1945) cat si Razboiul Secret (1973) au fost stimulate de furia companiilor , a Big Bussines-ului , care au putere politica la Washington. Ele au alertat de fiecare data cele mai inalte foruri ale Guvernului si serviciile secrete americane. De aceea fiecare nou Presedinte care venea la Casa Alba avea pregatit din partea CIA un Plan de Operatiuni sub Acoperire.
Este de retinut ca prima mare criza a Capitalismului (1929-1933) a izbucnit dupa aparitia Socialismului intr-o singura tara , Uniunea Sovietica.
Pe baza datelor si faptelor consemnate de istorie constatam ca in anii 1970 , in timp ce Socialismul se consolida ca sistem economic intr-un timp istoric foarte scurt , adica exista pe o suprafata de 26 % a globului pamantesc , avea 30 % din populatia globului si producea peste 40 % din productia industriala mondiala si se bucura de o larga audienta ideologica pe masura realizarilor sale , in lumea capitalista izbucneste cea de a 2-a Mare Criza economica.
Efectele crizei :
In conditiile acestei crize cand este contestat modul de viata capitalist si cel american numit “American way of Life” ( 4 ) , cand SUA isi pierde puterea si prestigiul pe plan international ca urmare a infrangerii suferite in razboiul din Vietnam consemnata in 1973 – razboi declansat in 1964 prin actiunea sub acoperire din Golful Tonkin ( 5 ) , ca urmare a punerii in discutie a moralei , a societatii americane si a politicii interne si internationale a SUA , are loc producerea unei disperari totale a SUA ( 6 ) si a tarilor capitaliste dezvoltate. Mitul Americii si al Occidentului se demonetizase. Tarile capitaliste dezvoltate erau debusolate . Ele nu mai puteau face fata competitiei istorice cu Socialismul.
Razboiul Secret :
In aceste conditii lumea capitalista a actionat ca un drogat in timpul presedintiei lui NIXON , cand liderii politici americani si capii oligarhiei financiare s-au intalnit la inceputul anului 1973 si au hotarat in secret ca singura solutie de iesire din criza a Capitalismului din anii 1970 este distrugerea cu orice pret a Socialismului la nivel global si simultan , si nu in mod izolat si la perioade lungi de timp , cum s-a pocedat pana la infrangerea SUA in razboiul din R.D.Vietnam .
Directiile de atac :
In acest mod solutia iesirii din criza a fost deplasata din interiorul SUA si a tarilor capitaliste dezvoltate in afara granitelor lor.
S-a luat decizia politica secreta potrivit careia lumea capitalista formata din SUA si tarile aliate ei trebuie sa actioneze in 5 directii de atac impotriva Socialismului mondial. Aceste directii au fost urmatoarele :
1. Distrugerea sistemului politic si economic socialist.
2. Recucerirea Lumii a Treia si restaurarea dominatiei capitaliste prin forme
neocolonialiste.
3. Reconstructia pietelor pierdute si obtinerea altor piete prin eliminarea
societatilor comerciale ale statelor socialiste.
4. Transformarea tarilor socialiste intr-o zona de piata de desfacere pentru
produsele industriale ale tarilor capitaliste.
5. Preluarea controlului asupra principalelor surse de energie , petrol , gaze ,
carbune , energie atomica. ( 7 ).
Omul de stiinta american Noam CHOMSKI semnala inca de la inceputul anului 1990 ca se fac eforturi pentru transformarea zonei socialiste intr-o zona a lumii a 3-a , pentruca , afirma el , “lumea a 3-a trebuie sa-si indeplineasca functia de piata de desfacere , sursa de materii prime si forta de munca ieftina” ( 8 )
S-a hotarat ca realizarea acestor obiective sa se faca printr-un Razboi Secret*
al carui nume de cod dat de CIA era Covert Operation** , adica Operatiuni sub acoperire ( 9* ) ( 10** ).
Cine realizeaza directiile de atac :
Aceasta misiune secreta de zdrobire a Socialismului a fost incredintata serviciilor secrete din SUA , din tarile capitaliste dezvoltate membre NATO si unor organizatii oculte ale NATO cum ar fi GLADIO.
Planul Razboiului Secret :
Pentru punerea in aplicare a Razboiului Secret s-a facut un Plan care a fost aprobat de sefii statelor occidentale membre NATO.
In realizarea Planului si-au adus contributia si continua sa si-o aduca si in prezent toate serviciile secrete ale statelor capitaliste interesate in distrugerea concurentei economice a Socialismului. (11).
Planul cuprinde patru etape :
I. Etapa pregatitoare si de atac pe ascuns de subminare a tarilor socialiste .
II Etapa actiunilor fundamentale de schimbare a Europei socialiste , fabricarea aparentei de Revolutii si de Tranzitie a tarilor socialiste din Europa , desfiintarea CAER-ului , desfiintarea Tratatului de la Varsovia , dezmembrarea URSS , dezmembrarea R.S.F.Jugoslavia si dezmembra – rea Cehoslovaciei.
III. Etapa consolidarii ocupatiei occidentale in tarile cucerite si
neutralizarea RUSIEI in scopul aservirii ei Occidentului.
IV. Tinteste regimul politic din R.P.Chineza si stoparea dezvoltarii ei.
Aceasta etapa mai vizeaza si distrugerea R.D.Coreene si a R.D.Vietnam , pentru a instaura in aceasta zona un control americano-japonez-sud corean. Etapa a 4-a mai are ca tinte si alte tari cum sunt Cuba si tarile banuite de comunism islamic , adica
Iran , Irak si Libia. ( 12 )
Masura in care a fost realizat pana in prezent acest plan nu este o problema care sa fie prezentata in articolul de fata. Neindoios , pentru discutia Planului de Razboi Secret ramane mijlocul prin care s-a ajuns la realizarea scopului acestui razboi , respectiv distrugerea Socialismului concurent. Acest mijloc este chiar scenariul revolutiilor din 1989 – 1991 din estul Europei.
Scenariul revolutiilor , operatiune sub acoperire de mare anvergura , reprezinta chintesenta unei noi doctrine a intunecatelor arte ale inselarii dusmanului , pentru a-l distruge la el acasa , prin proceduri speciale , fara arme vizibile desfasurate.
Revolutiile din estul Europei sunt in fapt continuatoarele industriei propagandei americane pusa in actiune odata cu Razboiul Rece , care este in fapt un razboi politic impotriva URSS si a celorlalte tari care si-au ales calea socialista de dezvoltare.
Pentru pregatirea si ducerea razboiului politic impotriva lumii socialiste numita de americani impropriu lumea comunista , in baza documentului NSC-68 din 1947 , s-au creat anumite organe operative : Agentia Centrala de Informatii (CIA) si Departamentul Apararii (PENTAGON) , o structura de conducere si dezvoltare centralizata a altor trei Departamente : Dep. Trupelor de Uscat (US Army) , Dep.Fortelor Aeriene (USAF) si Dep.Fortelor Maritime (US Navy) . ( 13 )
In baza aceluiasi document NSC-68 Harry TRUMAN a emis o Directiva Prezidentiala prin care se autorizeaza CIA sa organizeze si sa lanseze operatiuni strategice de razboi psihologic in Europa de Est si URSS vizand subminarea si schimbarea regimului politic , distrugerea puterii militare a statelor vizate si distrugerea sistemului social si politic al acestora.
Este exact obiectivul strategic urmarit de SUA din 1947 , reluat de planul global al Razboiului Secret din 1973 si care s-a realizat prin scenariul revolutiilor est-europene in 1989-1991.
Industria de propaganda politica neagra si razboiul psihologic al SUA impotriva lumii socialiste au fost concepute in stilul propagandei germane , de catre specialisti germani , fosti subordonati ai Dr.Joseph GOEBELS , ministrul propagandei Germaniei celui de al III-lea Reich.
In anul 1946 acesti specialisti adusi in SUA de evreul Abraham Ben Elazar cu pseudonimul Henry KISSINGER lucrau in Departamentul de Stat al SUA. ( 14 ).
Potrivit industriei propagandei politice si psihologice a SUA , URSS , o tara eroica in invingerea nazismului in al Doilea Razboi Mondial , este numita de liderii politici americani Imperiul Raului , este un stat inamic , un stat paranoic , avand conducatori fanatici care gandesc si actioneaza pentru distrugerea din temelii a SUA , etc..
In contrast SUA se autodeclara Imperiul Binelui care lupta sa distruga pe cel al Raului. Aici se vede ca in secolul 20 propaganda politica si psihologica a SUA promoveaza mitologicul , cu toate ca este o forma primitiva a constiintei sociale.
Mitologia politica din propaganda neagra si din razboiul psihologic care a actionat vreme de 45 de ani se regaseste si in scenariul revolutiilor din 1989-1991.
Paul GIRARDET luand ca studiu de caz revolutia romana transmisa in direct in decembrie 1989 despre care afirma ca este “ unul dintre cele mai bine structurate evenimente mediatice “ , pune in evidenta caracterul mitic pe care il imbrca transmisiunile TV ale unor evenimente politice majore de la sfarsitul secolului 20.
Astfel incepand cu revolutia romana toate revolutiile si razboaiele transmise in direct la televizor presupun aceleasi scenarii mitologice televizate :
1. Dictatorul sau monstrul , eroul negativ sau reprezentantul intunericului , cum sunt Ceausescu , Milosevici , Sadam Husseim.
2. Victimele dictaturii : poporul roman , albanez , cuveitian , americanii sau pacea mondiala.
3. Uneltele raului : dictatura exercitata prin conspiratie secreta in Romania , armata sarba sau irakiana.
4. Eroii eliberatori : americanii sau armata NATO. ( 15 ).
In contextul deturnarii Socialismului din Europa , cei mai puternici lideri ai planetei fac apel in discursurile lor la mitologia politica. De exemplu la 5 mai 2005 , la Vilnius , capitala Lituaniei , presedintele George W. BUSH aflat in vizita in aceasta tara a declarat : “ BIELORUSIA este ultima dictatura din Europa “ si ca “ LUCASENKO are prieteni rai , pe Fidel Castro su Hugo CHAVEZ “ , iar Secretarul de Stat american Condoleenza RICE a adaugat la randul ei ca “Bielorusia este un stat al tiraniei”.
Pe fundalul tradarii ,dezinformarii si ignorantei , al violentei si tensiunii evenimentelor , apelul la mitologic duce la distrugerea imaginii adversarului. Odata imaginea adversarului distrusa , adversarul va fi invins.
Propaganda politica si psihologica neagra a SUA a urmarit si inca mai urmareste ca anticomunismul american – Maccarthysmul – , sa fie transformat intr-o prejudecata nu doar a popoarelor din estul Europei ci a intregii lumi.
Documentul cunoscut ca NSC-68 , care cuprinde elementele ideologice si doctrinare ale Razboiului Rece , din care s-a nascut Razboiul Secret global ,
a fost preluat , continuat si amplificat in dimensiunile lui militare de catre toti succesorii lui TRUMAN pana in 1989 cand au avut loc falsele Revolutii.
In forma adoptata NSC-68 este in vigoare si in 2005 , dar nu mai este anticomunist ci antirusesc. ( 16 ).
BIBLIOGRAFIE :
1. Col.(r) dr.Gheorghe Ratiu , Raze de lumina pe carari intunecate , Editura
Paco , Bucuresti , 1996 , p.60
2. Marian Oprea , director Revista Lumea , emisiunea Miezul problemei National TV , 26- X- 2004 .
3. George Monbiot , The Guardian , 30.10.2001 , articol “America pe lista statelor teroriste”, apud , WHISC *, Western Hemisphere Institute Security Cooperation , apud , Ziarul Adevarul , 30.10.2001.
3*.Tim WEINER , CIA – o istorie secreta , Ed. Litera International ,
2009 , p.29
3** Ibidem , p.35
4. Pierre Milza , Serge Bernstein , “Istoria secolului 20 , 1945-1973” , vol.2 , Editura ALL , p.229 , 269 , 270 , 271
5. Ibidem , p.268
6. New-York Times/1971 , apud , Razboiul din Vietnam ( Internet ).
7. Col.(r).dr.Gheorghe Ratiu , op.cit. p.59 , 60
8. Ziarul Adevarul , Bucuresti , 14 febr.1990 , p.3
9* Col.(r).dr.Gheorghe Ratiu , op.cit. p.60
10**Col.(r).Florian Garz , Istoria Interzisa , Ed.Obiectiv Craiova , p.86
11. Col.(r).dr.Gheorghe Ratiu , op.cit. p.60
12. Ibidem , p.70 – 72.
13 Col.(r).Florian Garz , op.cit. p.57
14. Ibidem , p.53 , 54.
15. Paul Girardet , Mythes et mythologie politique , apud , Virgiliu
Gheorghe , Revrajirea lumii , Ed.Prodromos , 2006 , Buc. p.56
16. Col.(r).Florian Garz , “ Cavalerii Apocalipsei “, Ed. Obiectiv ,
Craiova , p.90 .
======================================================
TRAFICANTII DE ISTORIE SAU CRIZA MONDIALA A
CAPITALISMULUI ( partea a 2-a )
Traficantii de istorie sunt cei care au realizat marea manevra politica militara secreta din 1989-1991 care a condus la rasturnarea si distrugerea Socialismului european.
Fabricarea aparentelor :
In contextul perceperii de catre opinia publica a termenilor de Revolutie si de Razboi , percepere descrisa anterior , Razboiul Secret nu putea opera cu notiuni ale operatiunilor sale militare , situatie salvata de Operatiunile sub Acoperire , care au fabricat pentru Europa de Est aparenta de Revolutii si apoi pe cea de Tranzitie
Arta deosebita a Operatiunilor sub Acoperire desfasurate de serviciile secrete consta in crearea aparentelor ridicate la valoare de principiu. Potrivit acestui principiu popoarele se vor obisnui sa ia aparentele proceselor economice , sociale , politice si militare drept moneda adevarata. Deci omenirea va crede ca asa-zisa Revolutie a fost revolutie si ca asa-zisa Tranzitie a fost tranzitie.
Aparente mai vechi si mai noi :
Asemanator razboiului impotriva R.D.Vietnam declansat de SUA in 1964 in clandestinatate , prin punerea in opera a Planului secret elaborat de CIA cunoscut sub numele de scenariul din Golful Tonkin , si revolutiile din Europa de Est , in cele trei forme , sangeroasa , mai putin sangeroasa si de catifea din 1989-1991 sunt si ele clandestine , pentru ca s-au desfasurat prin
Operatiuni sub Acoperire avand la baza Planul Razboiului Secret al SUA si Occidentului din 1973 , cu obiectivul strategic de distrugere cu orice pret a sistemului socialist concurent.
Piesa de rezistenta a traficantilor de istorie care a facut posibila fabricarea aparentelor de revolutii si de tranzitie globala a Europei de Est a fost si ramane , Planul Razboiului Secret Covert Operation de distrugere globala a Socialismului. Dar fara deciziile Presedintilor SUA planul razboiului secret ar fi ramas un simplu petic de hartie.
Perversiunea traficantilor de istorie si a serviciilor secrete de a denumi actiunile sub acoperire de fabricare a aparentelor drept revolutii consta in faptul ca sensul termenului de revolutie induce ideea de vointa a multimilor. Romaniei , de exemplu , i s-a fabricat o revolutie sangeroasa , ca si cum populatia , multimea , ar fi fost inarmata. Acest scenariu sangeros a fost aplicat R.S.Romania drept pedeapsa pentru actul sau istoric de la 23 August 1944 prin care a fost scurtat razboiul lui Hitler cu 6 luni. De asemeni , ce s-a intamplat in R.S.F.Jugoslavia dupa 1990 a fost o pedeapsa pentru ca Jugoslavia lui TITO a fost cea care a blocat masinaria de razboi germano-nazista , fiind una din cauzele majore ale infrangerii. ( 1 )
Unele forme ale operatiunilor sub acoperire care au iesit la lumina prin dezvaluirea lor in presa , in lucrari de specialitate si din analiza proceselor reale aflate inca in plina desfasurare sunt :
1. Consilierea politica.
2. Finantarea organizatiilor profesionale si de sindicat.
3. Operatiunile economice speciale.
4. Pregatirea cadrelor.
5. Operatiuni politice si paramilitare.
6. Razboiul informational.
7. Diversiunea psihologica sau razboiul psihologic
8. Diversiunea radio-electronica
9. Diversiunea cu foc terorist.
10. Programe sub acoperire pentru radiouri , fundatii , sindicate
Acesta a fost unul din cele mai mari programe organizate de CIA.
De exemplu , radio Europa Libera , radio Libertatea si Congresul pentru libertate culturala erau creatii ale CIA , erau Operatii sub Acoperire de ducere a razboiului politic.
Printre cele mai influente operatiuni de razboi politic din istoria CIA erau radiourile. S-a dovedit ca ele emiteau pe frecvente CIA. CIA cheltuise 400 milioane de dolari in subventii pentru ca milione de ascultatori din spatele Cortinei de Fier sa aprecieze fiecare cuvant din timpul emisiunii.
( 2 ).
11. Cele mai noi Operatiuni sub Acoperire care au avut loc dupa 1990 sunt revolutiile portocalii din Jugoslavia (2000) si Ukraina (2003) dar si revolutia rozelor din Georgia (2003) , etc…
Operatiunile sub acoperire ale traficantilor de istorie au in vedere situatia speciala ca in timp de pace adversarii se afla in defensiva , se simt in siguranta in tara lor si nu banuiesc ca sunt atacati si lucrati , suportand manipularile fara sa-si dea seama. Minciuna , dezinformarea , diversiunile , arma puternica a radiourilor , diferite Fundatii , sunt unele din armele Operatiunilor sub acoperire.
Forma de baza a Operatiunilor sub acoperire este amestecul pe cai secrete si ilicite in treburile interne ale statelor socialiste si nu numai. “ Asemenea operatiuni se intemeiaza pe Directivele Secrete , de regula verbale , date personal de Presedintele SUA si duse la indeplinire de CIA si serviciile asociate “ ( 3 ).
Acte oficiale pentru punerea in practica a Operatiunilor sub acoperire :
a. Directiva prezidentiala NSC 68 a lui Harry TRUMAN din anul 1947 prin care CIA era autorizata sa organizeze si sa lanseze operatiuni de razboi psihologic in Europa de Est si URSS vizand subminarea si schimbarea regimului politic si distrugerea puterii militare a tarilor socialiste in vederea distrugerii , in ansamblu , a sistemului economic , social si politic din aceasta zona a lumii . ( 4 ).
b. Exista un manual al CIA “Covert Operation”. La capitolul
HUMINT , Human Inteligence (Resurse Umane) , obiectivul
central consta in racolarea de personalitati politice si militare cu functii de decizie la diferite nivele , precum si racolarea de personalitati din diferite domenii de activitate a vietii stiintifice , academice , culturale , sportive , etc.
Generalul american William E. ODOM confirma acest lucru in studiul sau “Structure and Change for the 21-st Century” ca “ CIA a avut ca obiectiv principal , inca din momentul cand a fost creata , sa recruteze sefi de state si guverne , ministrii , generali cu pozitii importante in armata , politie , forte de securitate , servicii secrete straine “ , etc. ( 5 ).
Din activitatea speciala de recrutare a cadrelor din tarile tinta de catre CIA rezulta acea categorie de cadre numita AGENTI , care se pun in slujba CIA , a Statelor Unite , pentru ducerea Razboiului Rece si a Razboiului Secret . AGENTII sunt de doua categorii Agentii recrutati si Agentii de influenta. Agentii recrutati sunt cei care se afla pe foile de plata ale CIA , iar Agentii de influenta sunt cei care ajutati de CIA obtin functii politice si administrtive de nivel inalt in tarile de origine ( 6 ).
c. Legea CIA aprobata de Congresul american la 27 mai 1949 prin care CIA a primit puteri nelimitate . “ Agentia guverna dupa bunul plac : fonduri la discretie , bani care nu puteau fi urmariti , ingropati sub descrierile falsificate din bugetul Pentagonului – insemnau puteri nelimitate “ ( 7 ).
d. Agentia de Informatii americane a Apararii (DIA) , care conduce activitatea atasatilor militri americani , a perfectionat in 1994 activitatea Directiei pentru surse umane de informatii , adica recrutarea de agenti in tarile de interes. In contextul extinderii NATO dupa 1990 in Europa de Est rolul DIA creste si odata cu el si numarul agentilor recrutati in aceste tari .
Agentii recrutati cat si agentii de influenta care se afla in functii inalte si foarte inalte , pregatiti de CIA , cat si cei recrutati de DIA , sunt usor de identificat datorita pozitiilor lor si politicilor lor total pro-americane si pro-NATO. ( 8 ).
e. Directiva secreta a Deprtmentului de Stat al Apararii codificata 3600.1 Operatiuni Informationale .
Aceasta Directiva secreta reglementeaza politica americana de influentare prin prin propaganda a opiniei publice si a liderilor din tarile aliate ale SUA si din tarile neutre. Directiva 3600..1 autorizeaza Armata Statelor Unite sa organizeze operatiuni clandestine , secrete , de influentare a opiniei publice in teitorii straine. ( 9 )
Evolutia evenimentelor din Europa de Est si URSS rezultata din ofensiva occidentala impotriva sistemului socialist din Europa de Est desfasurata pe timp de pace sub forma Operatiunilor sub Acoperire a interesat in mod deosebit Administratia de la Washington si pe sefii statelor occidentale din NATO semnatare ale Planului razboiului secret din 1973.
f. La intalnirea Presedintelui Frantei Francois Mitterrand cu Cancelarul german Helmouth KOHL s-a stabilit “sa se intensifice aplicarea masurilor elaborate in cadrul NATO pentru stimularea evolutiilor din Europa de Est , indeosebi prin sprijinirea constituirii unui front comun al fortelor de opozitie din tarile socialiste” ( 10 ).
g. Administratia de la Washington a comunicat Aliatilor sai ca trebuie sa se asigure o mai buna redistribuire a rolurilor statelor occidentale si o mai mare implicare in actiunile de influentare a evolutiilor din diferite tari socialiste. Astfel , “ SUA se vor concentra indeosebi asupra situatiei din URSS , urmand ca RFG si Marea Britanie sa se ocupe mai mult de problemele legate de RDG , Polonia si Cehoslovacia , iar Franta si Italia de cele privind Ungaria , Bulgaria si Romania “ ( 11).
h. Convocarea de urgenta la Paris a reuniunii Sefilor de Stat si de Guverne pentru adoptarea unei pozitii unitare la nivelul CEE in problema evenimentelor din Europa de Est. Se iau decizii concrete pentru implicarea sporita a tarilor CEE in actiunile de destabilizare a situatiei din Europa de Est . Se iau masuri pentru a se incuraja direct construirea in tarile socialiste a unei mase de manevra formata din cetateni nemultumiti , pretabili la actiuni protestatare . ( 12 ).
i. Dupa intalnirea de la Malta din 2-3 decembrie 1989 Presedintele SUA George BUSH – tatal spunea despre presedintele URSS Mihail GORBACIOV urmatoarele : “Pozitia pe care se situeaza Gorbaciov atesta ca URSS este dispusa sa faca in continuare concesii substantiale in majoritatea problemelor de interes pentru Occident. Ca urmare , statele NATO trebuie sa faca uz de toate posibilitatile si parghiile de care dispun pentru a determina accelerarea procesului de reforme din Europa de Est” ( 13 ).
j. CIA a infiintat o organizatie denumita Trust Organisation cu sediul in California si Filiale in R.F.G. si Austria care aveau urmatoarele obictive : incurajarea si sprijinirea miscarii de dizidenta in tarile socialiste ; organizarea si dirijarea activitatilor informative in randul emigrantilor originari din aceste tari si initierea unor actiuni indreptate impotriva statelor socialiste prin intermediul elementelor ostile din randul emigratiei sau al dizidentei ( 13* ).
k. Actiuni reusite ale lui Trust Organisation – contributia adusa la destabilizarea politico-sociala in Polonia , Ungaria si R.D.G. , apoi in Romania si Cehoslovacia ( 13**).
Documentele de mai sus dovedesc neverosimilitatea revolutiilor. Acestea sunt doar o parte din actele de care s-au folosit traficantii de istorie in 1989 – 1991 in Europa de Est.
Documentele de mai sus dovedesc ca falsele revolutii din estul Europei din 1989-1991 au fost provocate si sustinute de CIA si NATO.
Virgil Magureanu , fost sef al SRI dupa dec.1989 , in interviul cu istoricul roman Alex Stoenescu a spus : “ In toamna lui 1989 calendarul evenimentelor era distribuit , stabilit pas cu pas , tara dupa tara , regiune dupa regiune , stabilit si adus la cunostinta Cancelariilor europene si bine inteles a MOSCOVEI . Subliniez inca odata rolul cu totul special , poate mai special ca niciodata , repartizat in aceste evenimente si in scenariul conturat , catre serviciile secrete “ ( 14 ).
Dupa metamorfozele politice impuse tarilor socialiste europene in 1989-1991 de traficantii de istorie prin Covert Operation sub aparenta de revolutii intreaga Europa de Est se afla intr-o situatie bizara si bulversata. Europa so- cialista fusese transformata peste noapte intr-o Europa emanata si spontana .
Emanatii din Europa , asa cum s-au autodenumit , rezultati din aparentele revolutii, acaparasera puterea politica in stat inlaturand prin diferite mijloace cum ai bate din palme , intreaga conducere de partid si de stat alese democra tic de natiunile socialiste. Dar cine erau in realitate emanatii ? Lamuriri extraordinare aduce in acest sens Vladimir VOLKOFF in cartea sa “Dezinformarea arma de razboi” care scrie : “ In loc sa folosim trupe la frontierele tarii pe care vrem sa o cucerim vom initia in interiorul statului respectiv , prin actiuni ale unor agenti subversivi antrenati , un proces de disolutie a autoritatii , in timp ce mici grupuri de partizani prezentati ca emanati din randurile poporului , si constituiti spontan , vor angaja un nou tip de lupta cu intentia declarata de a incepe un razboi revolutionar de eliberare , dorind in realitate sa accelereze procesul de descompunere al statului , pentru ca in final sa preia puterea “ ( 15 ).
Teoria revolutiilor din Europa de Est din 1989-1991 intemeiata conspirativ pe obiectivele Razboiului Secret – Covert Operation al SUA si Occidentului din 1973 impotriva Socialismului mondial concurent este in esenta sa un razboi politic global , desfasurat pe timp de pace, pe cai secrete , oculte. Aceasta reprezinta cea mai mare crima politica impotriva unor popoare ale lumii , care a dezlantuit dezastrul a milioane de oameni de pe o imensa suprafata a Europei.
Operatiunile sub acoperire numite revolutii din Europa de Est , iesite la lumina in 1989-1991 , sunt apreciate de Virgil Magureau , fost director al Serviciului Roman de Informatii dupa 1990 , ca au fost planificate din exterior si generate de acolo de CIA si NATO dupa actiuni indelung pregatite si distribuite altor forte de catre marile servicii speciale .
Asa zisele revolutii din 1989-1991 mascheaza obiectivele mai vechi de razboi ale SUA impotriva URSS , a R.P.Chineze si impotriva celorlalte state socialiste care au devenit obiective NATO si au fost incorporate din 1949 si in strategia militara NATO.
In 1989-1991 liderii politici ai lumii capitaliste si-au vazut implinite obiectivele de razboi dar numai in Europa si URSS.
Razboiul Secret Covert-Operation reprezinta maximum de desconsiderare a natiunilor socialiste , a relatiilor democratice dintre state cu sisteme economice diferite , care coexistau pasnic , dupa principiul coexistentei pasnice si a drepturilor omului recunoscute de ONU si de lumea intreaga.
Dar insasi doctrina Razboiului Rece consemnata din 1947 in practica Servicului Clandestin al CIA ca Razboi politic , reflecta o conceptie anacronica raportata la pluralismul politic declarat de statele democratice occidentale. Sub acest aspect , atat Razboiul Rece cat si Razboiul Secret – Covert Operation – sunt inspirate din politica de tip fascist si pot fi descifrate de oricine dupa ravagiile provocate omenirii dupa al Doilea Razboi Mondial.
Interventia secreta a SUA in treburile interne ale altor state prin Covert Operation a devenit cunoscuta pe alte continente cu mult inainte de evenimentele din 1989-1991 din Europa de Est.
Acuzatiile din partea Indoneziei care erau adevarate , au fost negate public de presedintele Statelor Unite si de Secretarul de Stat. Este vorba de complotul american pentru rasturnarea regimului SUKARNO (16) , considerat de CIA comunist in secret * si operatiunea sub acoperire care a avut ca obiectiv tinte militare si civile din satele si porturile situate in nord-estul Indoneziei , cand in aprilie 1958 , timp de trei saptamani , avioane ale Agentiei cu insemne indoneziene , pilotate de personalul Agentiei , au executat bombardamente in urma carora si-au pierdut viata sute de civili. Populatia indoneziana a fost revoltata si ingrijorata**. Partidul Comunist Indonezian era cel mai mare partid dupa URSS si China , cu 3,5 milioane de membrii*** . Un pilot al Agentiei , pe numele lui Al POTE , participant la bombardamentele din Indonezia avea sa declare in 2005 urmatoarele : “ Imi placea sa omor comunisti. Imi placea sa omor comunisti prin orice metoda “ (****).
Un alt exemplu : Comandantul de teren al Razboiului Secret din 1965 din LAOS , ofiterul CIA sub nunele de Tony POE , pentru a-si dovedi fata de sefi victoriile in lupta a ordonat bandelor lui sa taie urechile oamenilor pe care ii ucideau. “ Le aduna intr-o punga de celofan verde , iar in vara anului 1965 le-a dus la baza CIA din Vientiane si le-a pus pe masa sefului adjunct Jim LILLEY “ ( 17 ).
CIA a cheltuit suma de aproape 10 milioane de dolari , autorizata de presedintele NIXON , pentru a semana haos politic si economic in CHILE.
“ In 1971 este pusa la punct reteaua de militari si sabotori politici care la 11 sept.1973 reuseste sa-l inlature rapid si violent pe ALLENDE . In dupa amiaza aceleiasi zile a fost instalat la putere gen. Augusto PINOCHET cu junta sa , cu care CIA a creat repede o legatura. Pinochet a condus cu cruzime , ucigand mai bine de 3200 de oameni , inchizand si torturand alte cateva mii , intr-o represiune cunoscuta drept Caravana Mortii “ ( 18 )
Tim WEINER , jurnalist la New-York Times , detinator al premiului Pulitzer (1988) pentru investigatiile privind programele secrete de securitate nationala dezvaluie in 2007 adevarata fata a celei mai cunoscute Agentii de informatii din lume , CIA , caracterizand-o ca o organizatie costisitoare , periculoasa , profund disfunctionala si depasita strategic.
Tim WEINER scria in 2007 : “ La 16 ianuarie 1975 presedintele FORD a oferit un pranz la Casa Alba pentru editorii seniori si editorialistul de la New-York Times. Presedintele a spus ca nu era sub nici o forma in interesul national sa se discute despre trecutul CIA. A spus ca reputatia fiecarui presedinte , incepand cu Harry TRUMAN , ar putea fi ruinata daca ar iesi la iveala cele mai adanci secrete. Cum ar fi ? a intrebat un editor. Cum ar fi asasinatele , a spus FORD. E greu de spus ce este mai ciudat – ce spusese presedintele sau faptul ca editorii au reusit sa tina declaratia sub tacere “(19).
Despre implicarea SUA in Operatiuni sub Acoperire pe timp de pace Sherman KENT , cel mai mare analist al Razboiului Rece scria :
“ Trimiterea operatorilor clandestini intr-o tara straina cu care Statele Unite nu este in razboi si desfasurarea unor operatiuni ascunse este contrar tuturor principiilor pe care a fost fondata tara noastra ( 20 )
Mai mult , ca urmare a doctrinei Razboiului Rece si a Razboiului Secret Global , s-a practicat o politica de ostilitate si de tratare a lumii socialiste din estul Europei drept inamic al SUA de catre toate Administratiile americane.
Aceasta politica a fost in integralitatea ei anticonstitutionala si in afara prevederilor legilor federale americane ( 21 ).
Potrivit legislatiei federale si Constitutiei SUA o tara inamica este acea tara cu care SUA se afla in razboi. Or in intervalul 1945 – 1991 nici fosta URSS si nici tarile din Tratatul de la Varsovia nu au indeplinit niciodata aceasta conditie. ( 22 ).
De la Harry TRUMAN incoace misiunea CIA a ramas lupta impotriva comunismului pe timp de pace – Covert Operation – in orice zona a lumii.
Analiza retrospectiva a efectelor provocate de Covert Operation in diferite zone ale lumii , inclusiv din Europa de Est , evidentiaza dezastrul uman si material provocat pe motiv ideologic , ceeace reprezinta o ofensa adusa natiunilor care sunt de o alta ideologie decat cea liberala a SUA.
In conditiile actualei crize , cea mai crunta din istoria de 500 de ani a Capitalismului , accentuata de un fapt fara precedent in istorie , deturnarea cursului istoriei din Europa de Est , este necesara o forma de vigilenta prospectiva in care sa dispara amenintarea popoarelor de catre traficantii de istorie pusi in slujba Marelui Capital , care submineaza democratia si libertatea. Aceasta cerinta este determinata obiectiv de insasi aspiratia popoarelor lumii de depasire a fazei pradalnice capitaliste a dezvoltarii umane . Asta se poate realiza pe calea Socialismului care vizeaza un scop social – etic si care a insufletit pana acum milioane de fiinte umane. Popoarele lumii nu vor inceta sa lupte pentru calea socialista de dezvoltare a societatii omenesti.
BIBLIOGRAFIE :
1. Cartea « Virgil Magureanu in dialog cu Alex Mihai Stoenescu – De la regimul comunist la regimul Iliescu « , Ed. RAO , Bucuresti 2008 , p.232 .
2. Tim WEINER , « CIA – o istorie secreta » , Ed. Litera International
Bucuresti , 2009 , p. 205 , 206
3. Col.(r) Florian Garz , Istoria Interzisa , Ed.Obiectiv Craiova , p.86 .
4. Ibidem , p.57
5. General american William E. ODOM , Studiul “ Structure and Change for the 21-st Century” , apud , Florian Garz , op.cit. p.89
6. Florian Garz , op.cit. , p.89
7. Tim WEINER , op.cit. p.40
8. Florian Garz , op.cit. , p.89
9. Ziarul Adevarul din 12 dec. 2001
10. DSS/SIE/Nota 00252/793 din 7.11.1989 , apud , Constantin Sava ,
Constantin Monac , “Adevar despre decembrie 1989 , Conspiratie ,
Diversiune , Revolutie…” Documente din arhivele Armatei ,
Editura Forum , Bucuresti , 1999 , p.38
11. DSS/SIE/Nota 00257/815 din 13.11.1989 , ibidem
12. DSS/SIE/Nota 00260 din 16.11.1989 , ibidem.
13. DSS/SIE/Nota-raport 00282 din 5.12.1989 , ibidem
13*. Nota-raport 00444/814 din 14.11.1989 , ibidem
13**. Ibidem
14. Virgil Magureanu , op.cit. , p.27
15. Vladimir VOLKOFF , ”Dezinformarea arma de razboi” , Ed.
Incitatus , p.5
16. Tim WEINER , op.cit. , p. 117 , *p.115 , ** p.120 , * **p.197 ,
****p. 120 si 417
17. Ibidem , p. 193
18. Ibidem , p.237
19. Ibidem , p.253
20. Ibidem , p.387
21. Florian Garz , op.cit. p.59
22. Ibidem
Articol de Nina GEORGESCU
Redactor Agoravox-Franta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu