duminică, 19 iunie 2011

MANIPULARE SI IAR MANIPULARE…

MANIPULARE SI IAR MANIPULARE…

Puterea conditionarii

Sunt tot felul de lucruri in jurul nostru pentru care nu cunoastem nume sau nu avem cuvinte potrivite. Ai invatat doar un alfabet de 26 de litere. Tribul Pirahã are mai putin de 300 de membrii, ciudatenia acestui trib este lexicul. Practic acesti oameni nu au denumiri pentru culori, nu au cifre, nu au forme de trecut ale verbelor si nu au cuvinte pentru a subordona lucrurile sau actiunile (si / sau / ori/ numai / doar / nici etc). Din punct de vedere al intelectului nu sunt inferiori celorlalti oameni, numai ca aceasta omisiune din limbajul lor ii face sa fie incapabili sa poata retine numarul de baterii care se afla pe o masa si orice alte lucruri care noua ne par extrem de simple legate de numere si cantitate. Astfel de concepte pentru ei sunt literalmente invizibile. Clifford Pickover in cartea Sex, Drugs, Einstein, & Elves, explica rolul important al vocabularului in ordonarea gandurilor si a dezvoltarii perceptiei.
Manipularea discreta asupra societatii si individului se realizeaza cel mai bine prin omisiune, omisiune care va avea rolul unei conditionari invizibile. Cand interzici un lucru, il conditionezi – deja i-ai acordat atentie prin faptul ca il numesti si il nominalizezi – devine real – oamenii il vor constientiza ca negativ sau pozitiv. Deja ai format doua tabere. Deci cea mai puternica conditionare ramane tot omisiunea.
Astfel o populatie careia ii lipseste cultura, o populatie care foloseste un vocabularul limitat cu termeni limitati ce activeaza doar in sfera banalei vieti cotidiene (vezi americanii) va fi incapabila de a gandii in anumiti parametrii si a privii in anumite directii ; va fi incapabila sa uneasca punctele. Cati oameni nu iau anumite fenome ca axiomatice si nici macar nu incerca sa-si puna vreodata itnrebarea daca este bine, rau sau macar normal sa fie asa ? Prin lipsa unui vocabular care sa defineasca niste termeni si procese economice un om nu poate intelege si comunica nimic din domeniul respectiv decat prin comparatii si fabule. Priviti aici ► unde duce lipsa acuta a vocabularului si a logicii ; exemplul este extrem dar cazuri mai putin severe intalnim la 90% din populatie care se lasa exploatata si nici nu intelege procesul prin care se intampla si nici cum sa iasa din cercul vicios.

Eliberarea Mintii

eliberareamintii_poza.jpgSistemul si societatea isi pun amprenta subtila asupra mintilor tuturor oamenilor. Conditionarile subtile isi fac aparitia, imitatia pentru apartenenta la grup devine cheia socializarii. Deciziile oamenilor sunt defapt reflexii ale influentelor exterioare – foarte putini oameni aleg in viata sa faca ce vor si simt ei exclusiv – majoritatea prind din zbor idealuri si arhetipuri – surogaturi – pe care le imita. Oamenii au fost adusi sa nu mai aiba o viata – ci un stil de viata (noua himera care a inlocuit visul american).
Majoritatea oamenilor nu conştientizează sistemul (bun sau rau) şi nu vor sa-l inteleaga, ei doar încearcă să-şi găsească locul in acesta, fără să fie conştienţi că astfel contribuie la perpetuarea sistemului. Lumea intotdeauna a fost impartita intre cei manipulati si manipulatori, intre cei care muncesc si cei care profita de munca primilor. Oamenii au ajuns sa traiesca in eternul maine sacrficand prezentul spre beneficiul baietilor destepti , guvernelor si corporatiilor care gandesc cum sa-ti faca tie munca mai rentabila, in timp ce tu muncesti fericit pe bani care iti sunt impozitati mai tarziu.

Libertatea

Deci, da – nu esti liber doar ai senzatia ca esti liber si asta special ca sa nu te revolti direct impotriva lor. In Europa a ajuns o normalitate ca impozitele, asigurile si VAT-ul sa iti manance 60~70% din salariu, iar pretul caselor sa salte ca o racheta – dar aceasta este noua normalitate si securitate. “Normalul” este dictat din ce in ce mai mult de societatea de consum, iar noile generatii sunt din ce in ce mai dependente de sistem si din ce in ce mai dezinteresate de insemnatatea lucrurilor si consecintele lor.
Majoritatea sistemelor de organizare sociala sunt un dezastru, iar fiecare individ se concentreaza pe raza sa de libertate ; libertate care a devenit echivalentul “de a face ce vrei in limita posbilitatilor materiale -un paradox” – placerea a devenit sensul existentei. Goethe afirma ca nimeni nu este mai captiv decat cei care cred ca sunt liberi – cata dreptate avea.
Fiecare se autoexclude din multe categorii de manifestare gresita si totusi facem parte din ele. Acum ai sa ma intrebi cum poti sa scapi – eternul “ce-i de facut” – in primul am sa arunc cu vopsea pe gratiile invizibile ale inchisorii mentale in care sistemul ti-a intemnitat constiinta. Apoi sa-ti arat cine sunt gardienii acestei puscarii globale de matase in care ne jertfim zece ore pe zi zilnic. Mai intai trebuie sa stii raspunsul intrebarilor de baza – raspunsuri pe care nu le ai inca sau crezi fals ca le stii :
Crede-ma restul intrebarilor si raspunsurilor sunt detalii ! Esenta sta in relevarea secretului intrebarilor de baza de mai sus. Informatia adevarata este o arma, informatia falsa este distragerea atentiei sau manipulare.
  • Repetitia este cea mai simpla forma de manipulare.
  • Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.

Manipularea Definitie

Definitia manipulararii spune ca ii poti motiva sau convinge pe ceilalti sa mearga in directia sugerata de catre tine, acestia avand impresia ca ideea si directia le apartin. Acestia vor stii decat de ce o fac (cauzalitate si motive), nu si care este scopul sau cine va beneficia dupa urma marsului lor – vor fii scalvii cauzalitatii impuse te catre tine. Genial ! Spre exemplu vor accepta masuri de securitate draconice intrucat exista teroristi (sa nu uitam ca si la revolutia din ’89 erau “teroristi”).
Cu alte cuvinte te poti impune concret sau “discret”. Totodata manipularea si obsesia controlului este un surogat si o deviere in lipsa raspunsului la intrebarea existentiala

Manipulare prin Omisiune

De ce oamenii nu primesc un raspuns si o dovada clara si irefutabila cu privire la scopul lor pe pamant si la existenta creatorului ? Aceasta este intrebarea de baza a jocului, restul sunt detalii fara importanta.
In lipsa raspunsului la aceasta intrebare esentiala, oamenii isi iau ca scop in viata adevaruri surogat oferite de societate si religie (religii inventate tot de oameni). Astfel totul se reduce la control si manipulare a celor ramasi in viata prin devierea atentiei acestora spre alte probleme si prioritati !

Mentalitatea lui “trebuie”

Tiparele lui “trebuie” repetate la infinit creeaza oameni robot, oameni care nu-si vor mai pune nici o intrebare, vor lua totul de bun, iar pentru ceea ce nu vor intelege vor accepta, iar pentru ce nu le va place vor atribuii eticheta lui “trebuie” fara nici o alta intrebare. Oamenii care au senzatia ca totul este clar si nu au nici un semn de intrebarea in toata existenta lor sunt superficiali si indolenti, sunt cea mai periculoasa “specie” de pe pamant intrucat vor accepta orbeste tot ce li se ofera in baza unor justificari foarte sumare. Superficialitate, oameni care nu mai au putere sa puna intrebari si sa se revolte dupa ce gasesc raspunsurile dureroase, ba chiar se refugiaza in dulci detalii prefabricate.

Conditionarea Infantila

matrix-batteria.jpgGRADINITA OBLIGATORIE DE LA 3 ANI

Incepand cu toamna lui 2008 si treptat pana in 2011, parintii vor fi obligati sa-si dea copiii la gradinita de la 3 ani, unde vor face grupa mica, cea mijlocie si grupa mare. Acest lucru se va intampla gradual, incepand cu toamna lui 2008 pana in 2011.
De unde si pana unde gradinita obligatorie? E un copil, are trei ani. De ca sa nu se poata juca linistit, sa se plimbe, si sa se bucure de singura parte din viata in care va fi cu adevarat nestresat.
Nu, hai sa punem presiune pe ei de la 3 ani, sa-i inghesuim sub indrumarea unor oameni mai mult sau mai putin profesionisti, ca sa ne asiguram ca stiu sa faca bine lantisoarele de macaroane sau desenele cu mama tata si pisica.
Gradinita ar trebui sa fie decizia parintelui, care poate vrea sa stea acasa sa se bucure de copil macar cand e mic, sau vrea sa il educe singur in aceasta faza, pentru a se asigura ca va avea anumite valori si preferinte, sau sa-l trimita la o gradinita dar atunci cand judeca parintele ca acest copil este pregatit, nu cand statul spune ca a impinit 3 ani, si gata, ar trebui sa aiba maturitatea necesara de a sta 4~8 ore intr-o sala unde nu este centrul atentie, pentru a fi invatat ce vrea statul sa invete. Ajunge! Revolutia a fost facuta pentru libertate: de constiinta, de actiune, de decizie, nu pentru ca statul sa ajunga din nou sa dicteze cum trebuie sa decurga vietile noastre.

Uniformizarea

Un alt aspect al uniformizarii. Vor urma si altele. “Ruperea” copiilor de parinti de la virste fragede pentru ca “mai tirziu’ se vor “integra” in societate… Ce fel de societate? La 14 ani: “I have my life”, I know what I’m doing, do not tell me…” Parintii vor fi prea ocupati cu munca pentru a supravietui lasind micutii ca pe niste pachete dimineata la “Day-care”. La 17 ani abia asteapta sa “evadeze” de acasa pentru a fi slugi la altii, pentru ca oricum nu exista o relatie strinsa de familie si e “cool” sa traiesti pe cont propriu…
Prea tirziu vor intelege ca intr-o societate “moderna” manipulata de reclame si jocuri politice murdare, viata le-a fost furata… Uimitor este faptul ca ceea ce nu s-a putut impune prin forta se accepta de buna voie…

Modelarea Globala a Mintii

Eu vad cum tacit se implementeaza tot felul de masuri peste tot in lume, masuri ce au ca rol si rezultanta indobitocirea si inregimentarea viitoarei generatii fara identitate in sistem.
  • Ce vad ca efect imediat este ca prin dresura asta a scolii si programului fix de la 3 ani – oamenii vor fi modelati sa fie ca niste furnicutze, rupti de familie – program fix, ocupati de mici, munca peste program la corporatie, sa dea din manutze si sa vrea sa se afirme in colectiv… imi suna a lagar de munca global… cam asta ofereau si comunistii…
Trimite mesajul pe mail ! Revolta-te ! E viitorul omenirii ! Chiar putem fii atat de indiferenti la viitorul sumbru pe care o mana de oameni, o elita intunecata doreste sa ne inrobeasca vietile si constiinta din frageda pruncie ?
Exista un lucru mai rau decat oamenii rai ! Ignoranta oamenilor buni!

Exploatarea Inocentei

inocenta.jpgOamenii buni sunt exploatati si manipulati intr-un final de catre elita intunecata. Oameni buni ca voi nu isi pot imagina mecanismele raului din societate si mai ales din conducerea acesteia. Voi sunteti atat de inocenti incat nici nu vreti sa va luptati cu javrele alea – mai degraba acceptati o capitulare in numele iubirii – chit ca veti fii violati pe altarul exploatarii.
Oamenii sunt prea inocenti sa vada raul, sunt artificial docilizati de scoala, religie si societate sa NU vada raul absolut si lipsisti de arme sa se lupte impotriva acestuia.
Imi aminteste de un caz din Iasi unde niste tigani infigeau creioane in ochii caprioarelor de la gradina zoologica intrucat aceastea veneau prietenoase la gard. De ce ? Pentru ca puteau profita de inocenta acestor animale ! Jocul puterii este intruchiparea raului absolut ! Toleranta este scuza celor slabi, aserviti raului fara stirea lor !
Exista un lucru mai rau decat oamenii rai ! Ignoranta oamenilor buni ! Opreste Ignoranta !

Scoala, Societatea si Initierea

Scoala si societatea te tin intentionat departe de necunoscut
Scoala nu te invata sa gandesti, scoala te invata sa memorezi, sa reproduci si sa muncesti ! Oamenii care fals cred ca totul le este clar si pentru care nu exista nici un semn de intrebarea in toata existenta lor, sunt un semidocti, ignoranti, sunt cea mai periculoasa rasa de pe pamant – intrucat vor accepta orbeste tot ce li se ofera in baza unor justificari sumare date de catre guvernanti si sistem.

Egoul si Spiritul

Mai putin ego si orgoliu te vor ajuta sa te aproprii de adevaratul tau eu si spirit – si asta in primul rand datorita faptului ca nu ai mai pierde atat timp sa te compari cu ceilalati si sa incerci sa fii placut(å), acceptat(å) si popular(å). Invata sa fii tu insusti pentru tine si asta nu pentru a iesii in evidenta si a capta atentia celorlalti. Egoul si orgoliul este canalul prin care poti fi manipulat si la randul poti manipula. Spiritul e unic, in schimb forma si raspunsurile date de ego si orgoliu sunt comune pentru toti oamenii.
Less ego improves my spirit and psyche !

Egoul si Piramida

pyramid.jpgLipsa egoului si orgoliului in indivizi ar face ca sistemul piramidal capitalist sa crape in mii de bucati – nu cred ca ar fi un lucru rau! Nu cred ca asta ar duce la comunism, totalitarism, monarhiei, sau stat religios intrucat acestea sunt tot manifestari ale organizarii de tip piramidal, forma de organizare ceruta de egoul si orgoliul uman, virusi injectati in noi pentru a putea fi controlati si previzibili de catre Marii Arhitectii ai Societatii.
Less ego helps to make capitalism obsolete !

Introspectia

Ha, ha, ha – imediat ce procesul de introspectie porneste – te vei schimba ; simpla observatie asupra eului tau devine o transformare, devine o spirala fara sfarsit. Imediat ce ai sa incepi sa te observi, simpla observatie iti va schimba comportamentul viitor – fapt demostrant stiintific de fizica cuantica. Observarea unui fenomen intervine cu manifestarea acestuia ! Mediteaza asupra acestui fapt in relatie cu faptele pe care le-ai descoperit in tine si vei observa ca imediat ce ai observat ceva involuntar incerci sa-l accentuzi sau sa-l diminuezi pentru a gasi echilibrul ! Care echilibru cel furnizat de sistem si societate, daca acestea sunt corupte ? Semnele coruptiei sunt pretutindeni si nu tin de religie neaparat, evitarea lor tine de bun simt !
Nu te increde in sistem, in trenduri si EGO, increde-te in ceea ce iti dicteaza “inima” si intuitia !
Vorbim de fractali ai constiintei, paternuri ce se repeta la infint si se transforma ciclic perpetuu…
Concluzionand – ca toti oamenii sa actioneze la fel trebuie sa gandeasca la fel – mass media si religia au grije de acest lucru. Acum noul trend in religie este ecumenismul, respectiv unirea tuturor religiilor. Au inceput centralizare economica prin globalizare, centralizare ideologica prin ecumenism – pasul urmator este clar – centralizarea politica – guvern mondial care va fi primit intr-un ropot de plauze de oameni a caror minte va fi modelata global.
Sunt doua povesti care nu au legatura una cu alta, respectiv, aparitia biologica, materiala a omului pe Terra versus viata de dupa moarte, suflet si spirit. Biserica incearca sa le combine, pentru justificare pozitiei ei in societate dominant patriarhala, plus acceptarea ierahizarii societatii precum si in cer asa si pe pamant, acceptarea merovingianismului (faptul ca regii sunt unsii domnului).
Prin modificarea Crestinismul survenita la Consiliul de la Nicea, ideologia stramba rezultata a nascut Evul Mediu, regresul prin arhetipul robului si iobagului supus falsei ierarhiia vremii (nobilimea, feudalii, regele si biserica). Dupa Iisus omenirea nu a mai avut eroi ci doar un sir nesfarsit de martiri care se sacrificau ; pe altarul muncii, pe campul de lupta, isi sacrifica viata pentru copiii – nimeni nu mai traieste pentru el. Toti suntem inlantuiti si dependeti unii de altii intr-un mod bolnavicios asteptand mantuirea si pomana.
Foarte multi au fost si inca sunt mintiti ca in numele religiei sa comita atrocitati si sa moara in razboaie si cruciade care nu-i reprezinta si nu le servesc direct interesele ; timp in care bunii crestini din marile orase vestice isi jertfesc zilele pentru corporatii si taxe.

INITIEREA – Stapanierea Lumii Materiale

lotsofmoney.jpg
Universul manifestat material este dual. Pentru intuneric exista lumina, pentru rosu exista verde, pentru cald exista rece – totul tine de sistemul de referinta al observatorului. Dualismul este prezent pretutindeni – chiar si in modul de alcatuire a mintii tale – creierul este format din doua emisfere – stanga (ratiunea, lingvistica) iar dreapta (subconstinetul, intuitia, spiritualitatea). Din pacate societatea occidentala pune accentul pe partea rationala – pe emisfera stanga. Datorita lipsei de timp pentru introspectie – adica momente in care sa fim singuri cu gandurile, emotiile si senzatiile noastre, nu facem decat sa ne izloam de emisfera dreapta responsabila cu intuitia, spiritualitatea – ceea ce numim al saselea simt.
Stapanierea realitatii, a vietii si a universului care se manifesteaza constant intr-un mod dualist, nu putem sa o stapanim atat vreme cat o percem si o judecam intr-un mod unidimensional prin prisma unei singure emisfere – cea stangi, rationale. Acest lucru ne face sa fim lipsiti de orice intuitie, bazandu-ne doar pe experiente anterioarele ale altora si ale noastre – devenim mediocrii, iar alegerile, deciziile si ideile noastre nu vor fi decat o oglinda palida a ceea ce vedem in societate – vom fi redusi la stadiul de imitatori, de oameni roboti programati exclusiv de mediul inconjurator, anturaj si societate. Paradoxal procesul euristic devine doar un proces de copiere si imitatie. Pe de alta parte oamenii vizionari, oamenii care au ajuns celebrii datorita viziunii unice pe care au adus-o au fost tocmai cei care au acombinat in procesul euristic ambele emisfere. Ca un exemplu Albert Einstein a simtit si intuit teoria relativitatii si conceptul pentru bomba atomica fara sa aiba prea multe date – modelul rational – modelul matematic a fost produs de catre altcineva – asta nu inseama ca Albert a fost un boem, dimpotriva era un om ce se baza pe date stiintifice dar gandea liber, isi folosea ambele emisfere.
Din punct de vedere etimologic – emisfera stanga (cea bazata pe ratiune) - stanga in latina sau italiana se traduce prin sinistra, cuvant din familia sinistru – totodata dreapta, dreptate (in engelza cuvantul right inseamna atat directia dreapta cat si corectitudine). De ce stanga primeste aceasta incarcatura negativa supusa erorii, iar dreapta este asemuita dreptatii ? Pai daca ne gadim ca ratiunea are la baza informatii rationale – date oferite de catre societate si sistem, inseamna ca daca sistemul si societatea sunt strambe, iar tu este cetateanul model – tu esti arhetipul greselii si erorii, desi faci parte din categoria politically correct. Cate nenorociri s-au intamplat in istorie datorita sitagmei “am facut doar sa execut ordinele”. Emisfera dreapta (ceea ce numim subconstient) zbiara, genereaza insomnii si cosmaruri – semnale ca nu esti pe drumul bun – dar oamenii se incapataneaza sa o ignore si o intoxica cu medicamente – o lobotomie acceptata in societatea vestica.
Secretul creierului si a stapanirii gandurilor si realitatii este cunoscut de foarte putini – unii o fac inconstient, altii invata acest lucru intrat in diverse societati initiatice, dar toti care constientizeaza aceasta realitate in societatea “rationala” bazata exclusiv pe sintagma cauza-efect, acesti initiati conduc lumea si destinele a milioane de ignoranti care se lasa supusi realitatii oferite de societate – sclavi ai perceptiilor superficiale.

Amsterdamul si Exploatarea Conditionarii

Amsterdamul, numit si DisneyLand-ul adultilor nu este altceva decat un loc in care se exploateaza conditionarile europenilor si americanilor – respectiv sexul si marihuana. Sexul este vazut ca un pacat si ca un lucru degradant cu precadere in tarile crestine sau musulmane – in Asia de pilda nu constitue un mare tabuu. Pe de alta parte injuraturile din societatea occidentala fac mare referire asupra actelor sexuale – pe cand in Asia injuraturile au la baza comparatii cu tot felul de animale si de materiale putrezite. Revenind la crestinism exista zeci de asemanari cu religia babiloniana – atat din punct de vedere al simbolismului catolic cat si din punct de vedere al personajelor – oricum toate religiile aparute in aceasta zona (iudaism, musulmanism si crestinism) fac apologia poruncilor, regurilor, pacatelor si interdictiilor – deci a conditionarilor menite de a tine mintea omului de rand in frica si frustrare.
Orice frica si orice dorinta ascunsa se poate exploata. Preotimea veche stia acesta modalitate de control a maselor.
Revenind la Olanda si Amsterdam, acest Avalon al placerilor si a lipsei de inhibitii – totul se plateste – olandezii avand cea mai mare datorie externa pe cap de locuitor (in jur de 130 de mii de euro) si cele mai mari taxe din Europa aproximativ 45~53% din venit neincluzand VAT-ul de 19% pe care il platesti cand iti cheltuiesti banii.
Practic olandezii dau la stat cam 72% din ce castiga. Deci libertatea sexuala este defapt doar o distragere a atentiei de la realitatea curenta a sclaviei prin taxe. Iata cum prin deviere si justapunere se poate ascunde o realitate.

Controlul Populatiei prin Conditionarea Mintii

Cu cine ne luptam ? Impotriva cui ? In general impotriva sistemului actual de valori si a societatii superficiale nou create si implementate la nivel global. Dar societatea si sistemele noi de valori sunt formate de oameni – oameni care la randul lor se lasa condusi / reprezentati de si mai putini oameni, de o elita in fond, care dicteaza iar ceilalti executa, sunt obedienti in fata legilor emise de acesta – o mana de oameni au reusit sa dea o directie si sa influenteze miliarde de alti oameni sa execute si sa imite. Totodata, in procesul de eliberare a mintii te vei lupta si cu avatari abstracti precum convingerile, propaganda educationala, conditionarile, ignoranta si cu tiparele inguste de gandire ale oamenilor.
sistemul.jpg

De ce acest spirit de turma ?
Cred ca subiectul cel mai important este psihologia maselor. Conditionarile împiedica dezvoltarea individului. Desi conditionarile sunt aparent folositoare individului si sistemului pentru evitarea anarhiei, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante -elitei. Populatia nu cunoaste felul în care i se inoculeaza convingeri. Tehnica s-a perfectionat, acum este o realitate ca fiecare guvern (vasal corporatiilor) care a educat generatii de oameni în acest fel – poate sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie. Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie. Bertrand Russell, 1953
Este mult mai comod si de ce nu, natural – sa iei lucrurile si realitatea de buna fara sa-ti pui prea multe intrebari atata vreme cat primele trepte ale piramidei lui Malsow sunt satisfacute. Dar ce te faci cand cand totusi apar interbarile – imediat sistemul iti furnizeaza raspunsuri prefabricate – bazate pe o cauzalitate infantila – masuri de securitate / teoriristi, taxa pe emisia de carbon / poluare, taxe si impozite/ buget, drumuri si pensii. De regula omul dupa ce a primit un raspuns, o justificare se linisteste, nu cauta sa vada neaparat daca noua masura luata este si eficienta, daca prin masuri de securitate vor disparea teoristii neaparat, sau daca prin taxarea carbonului nu cumva preturile vor salta in sus si poluarea nu va fi oprita… Mai mult foarte putini vor cauta sa vada cum au aparut aceste cauze, cum au luat nastere acesti factori.
Paradoxal inteligenta o au cei care pun intrebarile si nu cei care cred fals ca au raspunsurile !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu